Annonce
Vejen

I sommer blev svaneunger kørt ned: Nu vil kommunen forhindre det i at ske igen

Bettina Løhmann valgte tirsdag den 26. april at skrive et opslag på Facebook, hvor hun udtrykte sin bekymring for det svanepar, der igen i år har bygget rede tæt på den befærdede vej ved bygrænsen til Brørup. Hun håbede, at der kunne blive sat et hegn op på det græsareal, der grænser op til vejen, så svanefamilien og søens andre fugleunger kunne få en tryg start på livet. Det har Vejen Kommune nu gjort. Foto: Mia Bentzen.
For knap to uger siden luftede Bettina Løhmann sin bekymring for den svanefamilie, der har bygget rede tæt på den befærdede Nørregade lige ved byskiltet til Brørup. Nu har Vejen Kommune sat skilt og hegn op ved søen.

Brørup: Sidste år blev de fleste svaneunger kørt ned.

Så da Bettina Løhmann opdagede, at en ny svanefamilie havde slået sig ned i søen tæt på den befærdede Nørregade ved byskiltet til Brørup, valgte hun at skrive et opslag på Facebook.

Hun ønskede at forhindre, at flere svaner eller fugleunger blev kørt ned i de kommende måneder. I den forbindelse stillede hun også op til interview med JydskeVestkysten, hvor hun gav sit bud på, hvad man kunne gøre.

Annonce

- Man kan ikke rigtigt lave noget om derude, for man skal også passe på med at forstyrre dem i den her tid. Men en løsning kunne være at sætte et trådhegn op, som man kan se igennem, ligesom der er på den anden side af vejen. Det skal bare være et eller andet, som markerer for svaneungerne, at der er en barriere, som de ikke kan komme igennem, og som skærmer dem fra vejen, sagde hun dengang til avisen.

Vi kan ikke hegne søerne helt ind, så derfor vil der stadigvæk være risiko for, at svanerne og ænderne kan komme forbi indhegningen og ud på vejen. Det er jo vilde dyr, som vi ikke kan styre, men vi kan prøve at gøre det sværere for dem at komme derud.

Søren Cæsar Jensen, driftsleder i Vej, Park & Genbrug ved Vejen Kommune

Ønsket blev hørt af lokalpolitiker Knud Peter Wad fra Det Konservative Folkeparti, som svarede på Bettina Løhmanns opslag. Efterfølgende kontakede han Teknik og Miljø for at høre, om de havde et hegn eller et skilt, der kunne sættes op.

Og forespørgslen har nu resulteret i, at Vejen Kommune onsdag den 11. maj satte både et skilt og hegn op ved søen.

Ingen garantier

Søren Cæsar Jensen, der er driftsleder i Vej, Park & Genbrug, fortæller, at hegnet og skiltet nu er sat op i håb om at mindske risikoen for, at de forbikørende biler kører svanerne ned.

Onsdag den 11. maj var Vejen Kommune ude og sætte både hegn og skilt op ved søen i Brørup, hvor en svanefamilie og andre fuglearter har slået sig ned. Det har man gjort i et forsøg på at forhindre, at dyrene bevæger sig ud på den befærdede Nørregade, som ligger lige ved siden af. Foto: Vejen Kommune.

- Vi sætter hegnet op, fordi vi gerne vil prøve at forhindre, at ænder og svaner krydser den befærdede vej, som ligger tæt ved søerne i Brørup, siger han.

Samtidig understreger han, at det kan være svært at styre dyrenes færden.

- Vi kan ikke hegne søerne helt ind, så derfor vil der stadigvæk være risiko for, at svanerne og ænderne kan komme forbi indhegningen og ud på vejen. Det er jo vilde dyr, som vi ikke kan styre, men vi kan prøve at gøre det sværere for dem at komme derud. Derfor må vi også appellere til, at man som bilist er lidt ekstra opmærksom, hvis man ser, at der er nogle dyr på vej over gaden. Nu har vi i hvert fald også fået sat skilte op, som indikerer, at der kan forekomme krydsende svaner og ænder på strækningen, siger han.

Det nyetablerede hegn ved søen i Brørup, hvor svaner, ænder og andre fuglearter holder til. Foto: Vejen Kommune.
Sådan ser hegnet ved søen i Brørup ud, der har til formål at forhindre svaneungerne i at bevæge sig ud på den befærdede vej lige ved siden af. Foto: Vejen Kommune.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Medejer af konkursramt svinegigant erklærer eget selskab konkurs: Selskabet ejer kun værdiløse aktier i konkursboet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce