Annonce
Erhverv

I spidsen for Crossfit Dome: - Det er en kæmpe drøm

32-årige Bo Damgaard Poulsen er nu i spidsen for Crossfit Dome på Gasværksvej - både som ejer og head coach.Foto: Stine Hygum
Bo Damgaard Poulsen er i spidsen for Crossfit Dome - både som ejer og head coach.

HADERSLEV: Lige om hjørnet er det et år siden, at Crossfit Dome åbnede og i den tid er der ikke bare kommet flere medlemmer, der er også sket lidt på ejerfronten.

Hvor det tidligere var Bo Damgaard Poulsen, Jon Skriver og en investor, der ejede Crossfit Dome, så har Bo Damgaard Poulsen nu overtaget Jon Skrivers andel.

- Jon har fuldtidsarbejde ved siden af og kunne ikke blive ved med at finde tid til begge dele, siger Bo Damgaard Poulsen.

Han lægger ikke skjul på, at det for ham er en kæmpe drøm, der er gået i opfyldelse, da han blev ejer af Crossfit Dome.

- Det er en stor milepæl. Det er det, jeg har gået efter de sidste fire år, siger Bo Damgaard Poulsen, der oprindeligt er uddannet mekaniker.

Da han fandt ud af, at hans interesse i biler ikke var stor nok til at han skulle være mekaniker resten af sit liv, besluttede han sig for at gå en ny vej.

- Så jeg startede med at blive instruktør i det lokale fitnesscenter - og siden uddannede jeg mig til crossfitinstruktør, siger Bo Damgaard Poulsen, der udover at være ejer af Crossfit Dome også er head coach.

- Nogle gange skal man gå med sin mavefornemmelse, siger han og smiler.

Annonce

Crossfit Dome

Holder til på Gasværksvej 11 og holder åbent hus den 5. oktober.

Deltog i år for første gang med et hold til Stafet for Livet. De havde 119 på holdet og et mål om at samle 11.800 kroner ind. Resultatet blev 20.842 kroner.

Man kan se mere om Crossfit Dome på deres hjemmeside, på Facebook og på Instagram.

Udvikling

Siden åbningen af Crossfit Dome i slutningen af september 2018 er der kommet flere ting på programmet:

Nu er der også Fit Mama hold og CrossKidz for de 6-12 årige.

- Og så har vi en nyhed på vej med CrossTeenz for unge mellem 13 og 16 år. Der er efterspørgsel på det, så nu gør vi det, siger Bo Damgaard Poulsen og fortsætter:

- Det er vigtigt at starte ud med at være en del af fællesskabet - og at man ikke kun er sammen med dem som man træner fodbold med i den bydel, hvor man bor.

Derudover er der også kommet basishold i crossfit:

- Der lærer man de grundlæggende ting, så man ikke er utryg ved alt det nye. Det er blevet taget godt imod. Man lærer, hvordan man skal stå og hvad man skal gøre for at undgå at få skader, siger Bo Damgaard Poulsen.

Fællesskabet

Bo Damgaard Poulsen kommer igen og igen tilbage til en ting, når han taler om Crossfit Dome: Fællesskabet.

- Her går vi ikke op i, at du står i det nyeste smarte tøj og har det sidste nye udstyr. Men vi går op i, at du gør det så godt, som du kan og at du bliver bedre og sundere med tiden. Man fejrer succeserne og snakker sammen - det er ligemeget om man er direktør eller kassedame, siger han og roser samtidig medlemmerne for altid at tage godt imod nye crossfittere.

Tiden vil vise, om Crossfit Dome bliver ved med at have til huse på Gasværksvej. Hvis ideen om at bygge et højhus på havnen bliver en realitet, så kommer det til at ligge lige præcis der, hvor Crossfit Dome er.

- Hvis det bliver besluttet, at der skal bygges et højhus, så forsikrer jeg medlemmerne om, at vi finder et godt nyt sted, inden for det års opsigelse, som vi har, slutter Bo Damgaard Poulsen.

Det er næsten et år siden, at man første gang kunne få brugt muskler, som man ikke vidste, at man havde i Crossfit Dome. Bo Damgaard Poulsen er både ejer og head coach.Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];