Annonce
Haderslev

I stormvejret: Lonnie fik en 'nærdødsoplevelse'

Lonnie Orbesen Hyldelund fik sig lidt af en "nærdødoplevelse" søndag middag. Privatfoto
En ung kvinde fra Haderslev var søndag middag få meter fra at blive kvast under et væltet træ, men hun slap heldigvis med skrækken.

STARUP: Lonnie Orbesen Hyldelund på 26 år fik sig søndag middag noget af en forskrækkelse, da hun kom kørende ind i Starup fra Haderslev.

Pludselig væltede et kæmpe træ på den sydlige side af vejen på tværs af kørebanen, kun cirka 10-15 meter fra hendes Opel Astra.

- Jeg er så glad for, at jeg kun kørte 45 kilometer i timen, lød det fra Lonnie her til aften. Forskrækkelsen til trods havde den unge kvinde overskud til at få ringet til 112, der straks sendte nogen til at fjerne træet.

Samtidig sørgede hun for at få orienteret de lokale i et opslag på Facebookgruppen "Starup":

- Jeg har ringet 112 og der er sendt nogen til at fjerne træet #nærdødsoplevelse, skrev Lonnie i gruppen.

Træet blev hurtigt fjernet, og i Starup glæder man sig over, at ingen kom til skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce