Annonce
Esbjerg

I weekenden flyver dragerne over Fanø: Festivalen er aflyst, men drageflyverne kommer alligevel

Selv om dragefestivalen på Fanø officielt er aflyst, flyver dragerne, som vanligt på denne tid af året, højt over strandene på øen i weekenden. Arkivfoto: Jacob Schultz
Rindby Strand er allerede nu godt befolket af drageflyvere, og det bliver ved i weekenden, hvor flere af dem, der plejer at deltage på Fanø Internationale Dragefestival, vil lade dragerne blafre i vinden. De officielle arrangementer aflyst, men det stopper ikke drageentusiasterne.

Fanø: Blåhvaler, papegøjer, eventyr-drager og perfekte cirkler. I weekenden kan man opleve alle disse på Rindby Strand, når drageentusiaster fra hele verden endnu en gang indtager stranden og lader de drager, de bruger vinteren på at bygge, blafre i vestenvinden.

Fanø Internationale Dragefestival er nemlig tilbage i denne weekend, hvor dragerne kan ses både torsdag, fredag, lørdag og søndag. Normalvis er der et velkomstarrangement, en drage-auktion og et par workshops for drageflyverne, men de er aflyst i år, ligesom de var det i 2020. Der vil dog stadig være drager i luften, som man kan komme og se.

- Officielt er dragefestivalen aflyst, hvilket betyder, at der ikke kommer til at være de arrangementer for drageflyvere, som der plejer at være. Men det er jo en offentlig strand, så enhver har ret til bare at komme og flyve med drager som normalt, siger Poul Therkelsen, som er projektleder i Destination Vadehavskysten. Han har ofte hjulpet drageflyverne med diverse praktiske ting, for dragefestivalen har ingen egentlige arrangører.

En græsrodsfestival

Dragefestivalen har været en fast del af Fanøs forsommer siden 1985, hvor grundlæggeren Wolfgang Schimmelpfennig tog til Fanø fra Hamborg med et par venner for at flyve drager. De kom tilbage året efter med lidt flere venner, og derfra har det udviklet sig til at være verdens største dragetræf med godt 5000 årlige deltagere. Så mange regner Poul Therkelsen dog ikke med at se i år, da det har været svært for drageflyverne at planlægge turen på grund af corona.


Jeg plejer at sige til folk, der gerne vil herover og se det, at hvis de har mulighed for at planlægge efter vejret, så er det bedst.

Poul Therkelsen, projektleder i Destination Vadehavskysten


Men pandemien skal ikke stoppe festivalen helt. Fanø Dragefestival er stadig den dag i dag en græsrodsbegivenhed, som hverken Wolfgang Schimmelpfennig eller vennen Rainer Kregovski tjener penge på, selvom det stadig er de to, der er primus motor på at lave arrangementer for drageflyverne. Det er nemlig vigtigt for dragefolket, at enhver bare kan dukke op med en drage og en strandstol og være med. Man behøver ikke engang bygge dragen selv.

Gæster er også velkomne til at komme og kigge og få en snak med drageflyverne. Hen over årene er deres ophold på Fanø blevet forlænget, så der nu er drager oppe i omtrent to uger midt i juni.

- Hvis det er vindstille eller blæser helt vildt, er det ikke muligt at flyve drager, men det sker sjældent. Jeg plejer at sige til folk, der gerne vil herover og se det, at hvis de har mulighed for at planlægge efter vejret, så er det bedst, siger Poul Therkelsen.

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Esbjerg Energy

For tredje gang på kun en uge: Esbjerg Energy tabte igen efter overtid

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen