Annonce
Kultur

Iben og Per er klar til nye duetter

Iben Silberg, der har været med til at stifte Opera på Grænsen, står over for en helt ny udfordring, når hun i juni skal synge H.P. Hanssen-datter Ingeborg Refslund Poulsens parti i den nyskrevne opera Grænsemageren. Foto: Timo Battefeld
For tredje år i træk inviterer Opera på Grænsen til nytårskoncert på Folkehjem. Sopranen Iben Silberg garanterer et varieret program.

Aabenraa: Da Opera på Grænsen i januar 2018 for første gang i flere år bød på nytårskoncert på Folkehjem, var det håbet, at det kunne blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

Foreløbig er det lykkedes. På søndag den 12. januar er sopranen Iben Silberg og tenoren Per Jellum for tredje år i træk klar til at underholde med sang og anekdoter, ligesom publikum også selv bliver sat i sving med et par sange fra højskolesangbogen.

- Vi lover, at det bliver en festlig, rørende, sjov og stemningsfuld nytårskoncert, siger Iben Silberg og fortæller, at programmet vil byde på arier og duetter fra operaer af blandt andre Bizet og Puccini, men der vil også være lidt lettere ting som numre fra musicalen "Annie Get Your Gun" og operetten "Blomsten fra Hawaii".

- Vi vil også synge sange og lieder af blandt andre Kurt Weill og Evert Taube, så der er noget for enhver smag, siger Iben Silberg.

Sammen med Jellum bliver hun igen akkompagneret af pianisten Julia Tabakova, der undervejs spiller et par solonumre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Tuk-tuk-fører stak af fra politiet

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce