Annonce
Sport

Ida er 17 år og speedwaykører: -jeg er et årti for sent på den, men det må jeg bare indhente

Ida Venge på sin 85 kubik speedwaycykel. Foto: Chresten Bergh
Mange speedwaykørere begynder, når de er 5 år. Ida er 17 år, nybegynder og klar til at give den gas på banen.

Billund: - Der må gerne være fart på, siger Ida Venge. Hun er 17 år, går i 2.g, og er netop begyndt til speedway i Grindsted Speedwayklub. Lørdag formiddag stod hun sammen med sin familie og andre speedwaykørere ude foran Grindsted Kino, der klokken 14 viste Kongernes Fald - en film om dansk speedways storhedstid.

Om Ida bliver professionel som Ole Olsen, må tiden vise.

- Måske skal jeg også deltage i konkurrencer, det må vi se efter sommerferien, siger Ida med et smil. I sommerferien skal hun på en særlig speedwaycamp, hvor hun rigtig skal prøve motorsporten af.

Hun begyndte til speedway efter at være blevet inspireret af sin lillebror, Benjamin, der har kørt speedway i to sæsoner. Det er også hans reservecykel, hun kører på.

- Det er en 85 kubik. Når jeg fylder 18 år, skal jeg rykke op på en 500 kubik, forklarer Ida.

At begynde på motorsporten som 17-årig er en forholdsvis sen alder.

- Mange begynder, når de er mellem fem og seks år, så jeg er et årti for sent på den, siger Ida og tilføjer:

- Men det må jeg bare indhente.

Annonce

Jeg har fået nogle rigtig gode venner. Vi er fjender på banen, men uden for er vi gode venner

Kasper Jørgensen,11 år

En familiesport

Kasper Jørgensen er 11 år, og er en af de børn, der begyndte at køre speedway, da han var fem år gammel.

- Jeg kan lide, at der er masser af fart, siger Kasper. Kammeraterne i klubben betyder også meget.

- Jeg har fået nogle rigtig gode venner. Vi er fjender på banen, men uden for er vi gode venner.

Kasper havde taget sin far, Claus Jørgensen, med til dagens arrangement. Claus har aldrig selv kørt speedway, men det er alligevel svært ikke at blive meget engageret i sønnikes sport og den lokale klub.

- Hele familien er inddraget, både onkler og bedsteforældre, siger Claus, der selv har været både holdleder og træner i Grindsted Speedwayklub.

Kasper havde taget sin egen 85 kubik speedwaycykel med og ved siden af cyklen lå alt udstyret.

- Selvom speedway er en motorsport og kan være farlig, så har vi taget udstyret med for at vise, at kørerne er rigtig godt pakket ind, forklarer Claus Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];