Annonce
Haderslev

Idé: Pop up-café til Bispen

I Bispens café kan gæsterne indtage deres mad og drikke på en balkon med udsigt over dammen. Foto: Michael Mogensen

HADERSLEV: Bispens café holder altid lukket i juli. Nu prøver Haderslev Kommune sammen med erhvervsrådet at teste, om andre i denne måned har lyst til at indrette en midlertidig café.

En pop up-café er ideen døbt, og formålet et at kunne udnytte cafe-faciliteterne hele året rundt. Kommunen og erhvervsrådet vil med ideen undersøge om et restaurantør med et nyt koncept eller ønske om en ekstra lokation er interesseret i at rykke ind i en periode, hvor der er mange turister i byen.

Erhvervsrådet er parat med sparring om mulighederne og koncept for den, der vil prøve kræfter med en pop up-café. Cafeen råder over fuldt køkken, og den serverer hver dag håndmadder og sandwicher samt dagens varme ret, ligesom den sælger kaffe og kage. Cafeen råder over over en balkon med udsigt til inderdammen.

Interesserede kan kontakte Henrik Louring, Haderslev Kommune, på 7434 1743 eller på hlou@haderslev.dk, hvis de ønsker yderligere detaljer eller en rundvisning i caféområdet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce