Annonce
Haderslev

Idé: Pop up-café til Bispen

I Bispens café kan gæsterne indtage deres mad og drikke på en balkon med udsigt over dammen. Foto: Michael Mogensen

HADERSLEV: Bispens café holder altid lukket i juli. Nu prøver Haderslev Kommune sammen med erhvervsrådet at teste, om andre i denne måned har lyst til at indrette en midlertidig café.

En pop up-café er ideen døbt, og formålet et at kunne udnytte cafe-faciliteterne hele året rundt. Kommunen og erhvervsrådet vil med ideen undersøge om et restaurantør med et nyt koncept eller ønske om en ekstra lokation er interesseret i at rykke ind i en periode, hvor der er mange turister i byen.

Erhvervsrådet er parat med sparring om mulighederne og koncept for den, der vil prøve kræfter med en pop up-café. Cafeen råder over fuldt køkken, og den serverer hver dag håndmadder og sandwicher samt dagens varme ret, ligesom den sælger kaffe og kage. Cafeen råder over over en balkon med udsigt til inderdammen.

Interesserede kan kontakte Henrik Louring, Haderslev Kommune, på 7434 1743 eller på hlou@haderslev.dk, hvis de ønsker yderligere detaljer eller en rundvisning i caféområdet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce