Annonce
Billund

Idemand til forlystelsespark har stribevis af konkurser bag sig

Den nye forlystelsespark er et projekt til 10 milliarder kroner. Idemanden fastslår, at han har finansieringen på plads, selvom han har en fortid med flere konkuser. Illustration: Creo Arkitekter/ Lars Møller Christensen.

Peder Jørgen Jeppesen fra Gram & Jeppesen Group ApS, der er kommet med forslag til en ny forlystelsespark i Billund, har en lang række konkurser bag sig. Han garanterer dog, at finansieringen på 10 milliarder kroner allerede er på plads.

Billund: Den nye forlystelsespark i Billund med hotel og parkeringshus er et projekt til 10 milliarder kroner.

Det oplyser Peder Jørgen Jeppesen, der er en af direktørerne i firmaet bag projektet, Gram & Jeppesen Group ApS, til JydskeVestkysten.

Ifølge Peder Jørgen Jeppesen er finansieringen allerede på plads:

- Vi har en underskrevet aftale på plads med én investor. De 10 milliarder kroner er småpenge for ham, lyder det fra Peder Jørgen Jeppesen.

Hvem investoren er, vil Peder Jørgen Jeppesen dog ikke afsløre - hverken offentligt eller uden for citat, så JydskeVestkysten kan få bekræftet oplysningen af investoren selv.

- Vi har underskrevet en fuld tavshedserklæring, så det kan jeg ikke oplyse. Men projektet bliver realiseret. Vi mangler kun lokalplanen, siger Peder Jørgen Jeppesen.

Annonce

Massevis af konkurser

Peder Jørgen Jeppesen er særlig kendt som entreprenør på Herning-egnen, hvor han har været med i flere ejendomsprojekter. Peder Jørgen Jeppesen har dog også været involveret i 15 selskaber, som er gået konkurs med ham ved roret, eller kort tid efter at han er trådt ud af selskabet, viser hans historik på virksomhedsregistret biq.dk.

Fortiden har dog intet med det nye projekt at gøre, siger Peder Jørgen Jeppesen.

- Det er 11 år siden, jeg sidst gik konkurs med et selskab. Jeg har måske 4-5 konkurser bag mig. De andre er selskaber, jeg har solgt, som jeg har været direktør i tidligere. Det er ikke mig, der er gået ned med dem. Det er dem, jeg har solgt selskaberne til. Det er bare uheldigt. Men vi flytter fra Danmark, når projektet er færdigt. Så vil vi ikke bo i Danmark mere. Danmark er jantelovens plads nr. 1. Det er kun misundelse, at folk er kritiske omkring mig, siger Peder Jørgen Jeppesen.

Skader det ikke troværdigheden på projektet?

- Nej, hvorfor det? Vi har kapitalen på plads. Vi sidder på den grønne gren.

Lokalplan til behandling

En lokalplan for området er på dagsordenen til næstkommende møde i teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune i uge 43. Hos kommunen er man fåmælt omkring kontakten til firmaet.

- Det her ligger i vores kommuneplan som et turistområde, og derfor arbejder forvaltningen videre med det. Det er dejligt, at nogen har fået øje på kommunen og gerne vil investere her, og nu skal det politisk behandles, fordi det er projektet ikke blevet endnu, og så kan vi politikere tage en beslutning om, om vi skal arbejde videre med det, siger borgmester Ib Kristensen (V), som ikke har andre kommentarer til projektet eller Peder Jørgen Jeppesen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce