Annonce
Esbjerg

Idéudspil: Sydvestjyllands største naturlegeplads til Ribe

Store legepladser tiltrækker børn og voksne i alle aldre, og der er nu fremkommet et idéudspil fra familiefar og forretningsmand i Ribe omkring at bygge en stor naturlegeplads i eller omkring Ribe. Arkivfoto: Chresten Bergh

En af Ribe-områdets store erhvervsdrivende undrer sig over, at lokale børnefamilier må rejse udenbys for at besøge store legepladser. og at der ikke er tilbud til turisters børn. Derfor kommer han med idéudspil til sydvestjyllands største naturl

Ribe: Hvorfor tager familier udenbys for at lege på store legepladser og i legelande, når det er regnvejr, fridage eller ferier?

Det spørgsmål har direktør hos Ib Laursen ApS, Peter Laursen, igennem længere tid stillet sig selv, og han undrer sig over, hvorfor man i Ribe ikke har noget tilsvarende, når byen nu både har masser af børnefamilier samt en stor tilstrømning af turister med børn.

- Jeg ved det fra min egen datter, at man gerne kører til Esbjerg, Varde, Fredericia eller andre steder for at lege, siger Peter Laursen, der derfor helt konkret foreslår at bygge en stor legeplads ved Ribelund, hvor der er store, grønne områder, hvor familier i forvejen færdes.

Og det skal ikke bare være en stor legeplads - det kunne være hele sydvestjyllands største naturlegeplads.

- Det vil også give et ekstra tilbud til turisterne. Det meste her henvender sig til de voksne turister, men ingenting til børn, og jeg tror en sådan legeplads ville kunne lokke endnu flere turister med små børn til Ribe. Samtidig ville vi holde folk i lokalområdet og opfylde et stort ønske hos mange børnefamilier, siger Peter Laursen, der godt ved, at der i forvejen er flere legepladser i og omkring Ribe.

Han mener bare ikke de er store og underholdende nok.

Kommunens legepladser

I Esbjerg Kommunes folder "Ta på legepladsen" anbefales 17 offentlige legepladser i Esbjerg Kommune. 12 af disse er i Esbjerg, mens der er en i Bramming, en i Grimstrup, en i Tjæreborg, en i Gørding og en i Ribe.Som kommunens største turistby findes der ingen stor, offentlig legeplads, og hos VisitRibe henviser man ofte til legepladsen på Ribe Vikingecenter, hvor der skal betales entré eller til en naturlegeplads i Tangeskoven øst for Ribe.

Mange turister spørger efter legepladser hos VisitRibe, og her er holdningen, at det ville være positivt, hvis der kunne laves noget stort til børnene i Ribe. Det vil turister gerne prioritere og planlægge efter, men det kræver en størrelse, der virkelig batter.

Tovholder

Peter Laursen foreslår, at en finansieringsmulighed kunne være, at en række af Ribes større virksomheder hver kunne sponsorere et eller flere legeredskaber, så det ikke alene er ikke Esbjerg Kommune, der skal bekoste projektet.

- Vores virksomhed vil i hvert fald gerne vil være med i projektet, hvis det kan være med til at skabe aktivitet for de mindste, og det kunne jeg forestille mig, andre virksomheder også gerne vil, men jeg tror, at Esbjerg Kommune er nødt til at være inde over rent økonomisk også. Ellers får det ikke den størrelse, jeg mener der skal til, siger Peter Laursen og forklarer, at selv om han nu kaster idéen op, betyder det ikke, at han vil være tovholder. Han mener, at kommunen kan bidrage med en mere vidende projektleder, men ellers skal Esbjerg Kommune blot give grønt lys til, at man kan bruge Ribelunds område eller et andet egnet område centralt ved Ribe.

Annonce

Medfinansiering

Muligheden for en naturlegeplads er ikke helt fremmed, forklarer formand for Esbjerg Kommunes Plan og Miljøudvalg, John Snedker.

- Det ligger i den såkaldte Ribelundplan, at der er indtænkt rekreative områder, og der kunne jo sagtens være en naturlegeplads. Med forbehold for det enkelte projekt, så lyder det umiddelbart som en spændende vision, siger John Snedker, der dog ser udfordringer ved at bygge en legeplads i de dimensioner, Peter Laursen taler om.

- Som udgangspunkt ser vi altid muligheder frem for begrænsninger, men det lyder som et meget stort projekt for Ribelund-området, så det kunne være relevant at se på, om der er muligheder andre steder i eller omkring Ribe, siger John Snedker, der glæder sig til, at lokale ildsjæle vil konkretisere visionen.

- Mange kræfter skal arbejde i samme retning på et projekt som dette. Idéen er oplagt, og går man videre til lokalråd og bymidtesamarbejde, er der muligheder i forhold til kommunal medfinansiering, men det kræver, at vi først får et konkret projekt at tage stilling til, før kommunen kan gå ind i det, siger John Snedker.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

12.000 ansatte ved Esbjerg Kommune kan blive mødt med krav om gyldigt coronapas i næste uge: Pandemien kræver drastiske midler, siger borgmester

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Annonce