Annonce
Esbjerg

Idræt: Første uddelinger fra ny idrætsfond

Mackeprang-fonden har uddelt den første årlige bid på 100.000 kroner. Her er det fondens bestyrelse sammen med modtagerne Maja Stage Nielsen, Esben Hjerrild og Jonas Thymes far, der på vegne af sønnen modtog 25.000 kroner. Foto: René Aunsbjerg Fogh.
Tre idrætsudøvere fra Esbjerg har fået en økonomisk håndsrækning fra Mackeprang-fonden. To talenter og en etableret stjerne har fået henholdsvis 25.000 og 50.000 kroner.
Annonce

Esbjerg: I januar så en ny idrætsfond dagens lys i Esbjerg.

"Poul Erik Mackeprang og Bente Vejvad Mackeprangs Fond" er det fulde navn på den fond, som afdøde el-installatør Poul Erik Mackeprang ønskede oprettet til støtte for idrætsudøvere i Esbjerg.

Og nu er den første af ti bidder blevet taget af kagen.

I forbindelse med Esbjerg Idrætsråds repræsentantskabsmøde onsdag aften blev den første uddeling på 100.000 kroner foretaget.

Annonce

Og vinderne er...

Der var 50.000 kroner til Maja Stage Nielsen, 25.000 til Jonas Thyme og 25.000 kroner til Esben Hjerrild.

32-årige Maja Stage Nielsen var fra 2005 til 2009 på det danske landshold i golf, men for ti år siden skiftede hun kølle og golfbolde ud med badedragt, cykel og løbesko, og i dag er det indenfor triatlon, hun med succes slår sine folder og er i verdenseliten.

Jonas Thyme er et stort talent indenfor windsurfing. Han har allerede DM- og VM-titler på CV'et, og han har kikkerten indstillet på OL i 2028.

Esben Hjerrild er udset til fremtidens mand i speedwayklubben Esbjerg Vikings. Det 18-årige talent har været udlånt til konkurrenterne fra Fjeldsted, men nu er han kommet tilbage til Esbjerg og er udset til at få en større rolle i klubben.

Annonce

Efterlyser ansøgere

Det var første gang, Mackeprang-fonden uddelte penge, og formand Niels Peter Mackeprang opfordrer potentielle modtagere til selv at melde sig på banen.


Der har ikke været så mange ansøgere her i første omgang, men til gengæld har de været gode og oplagte at belønne.

Niels Peter Mackeprang


- Vi har lige skullet løbe det hele i gang og gøre opmærksom på fondens eksistens, og så har corona-situationen selvfølgelig også sat en dæmper på det hele. Vi kunne godt bruge nogle flere ansøgere, så vi i bestyrelsen har flere kandidater at vælge imellem. Der har ikke været så mange ansøgere her i første omgang, men til gengæld har de været gode og oplagte at belønne, siger Niels Peter Mackeprang.

Han er bror til afdøde  Poul Erik Mackeprang og udpeget af familien, mens de to øvrige bestyrelsesmedlemmer, Birthe Paarup Andersen og Tommy Juul Kristoffersen, er udpeget af Esbjerg Idrætsråd.

Fonden

Poul Erik Mackeprang og Bente Vejvad Mackeprangs Fond har en levetid på 10 år.

Der er 1.000.000 kroner i fonden, og der uddeles hvert år 100.000 kroner til en eller flere modtagere.

Fondens formål er i første omgang at yde støtte til idrætsudøvere i Esbjerg, der har opnået topresultater ved flittig indsats, og som samtidig bringer eller har bragt Esbjerg på landkortet.

Bestyrelsen kan desuden yde støtte til uddannelse af unge idrætsudøvere, der har udvist særligt talent og flid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske taber VAR-drama mod Vejle

Esbjerg

Kulturens Døgn i coronaens skygge

Annonce