Annonce
Billund

Idræt om dagen vil samarbejde med Lykke Liga: - De vil få så meget kærlighed

Lynghedens Lykkebørn kan se frem til nogle anderledes oplevelser, når medlemmer af Idræt om dagen spiller og træner sammen med dem. Arkivfoto: Alex Hermann
Lykke Liga og Idræt om dagen vil til at arbejde sammen om oplevelser for Lykke Ligas handicappede børn. Det bliver en oplevelse for begge parter, forudser Henning Lund fra Idræt om dagen.

Grindsted: Når de 80-90 - fortrinsvis ældre - deltagere i "Idræt om dagen" samles til foråret, vil der nogle af gangene være yngre deltagere med. Det er en gruppe børn fra Lykke Liga, eller Lynghedens Lykkebørn, som tiltaget hedder i Grindsted, der kommer over og laver gymnastik med mere sammen med de ældre.

Henning Lund fra Idræt om dagen har også planer om, at børnene skal være med til udendørs aktiviteter som petanque, stigegolf eller andet af det, deltagerne i Idræt om dagen kan finde på. En del af dem er gamle håndboldspillere, så en kamp mod børnene kan det sikkert også blive til.

- Jeg tror, det kan blive alletiders. Man får så meget fra de børn, og man kommer til at mærke glæden ved at hjælpe andre, siger Henning Lund.

Han håber nu, at hans medlemmer er med på at tage godt imod børnene.

Annonce

Idræt om dagen og Lynghedens lykkebørn

Idræt om dagen er en afdeling under Grindsted Familie- og Firmaidræt. 85-90 deltager i gymnastik, forskellige spil - og socialt samvær hver fredag formiddag.

Lykke Liga er et håndboldprojekt for udviklingshandicappede børn, startet af håndboldspilleren Rikke Nielsen. I Grindsted har Lykke Liga eksisteret siden februar i år under navnet "Lynghedens lykkebørn". De træner hver tirsdag. Lynghedens lykkebørn er kåret som "Årets forening" i 2019.

Noémis idé

Initiativet til det nye samarbejde kommer fra Noémi Fodor Rasmussen, leder af Frivilligcenter Billund. I forbindelse med frivilligfesten i september hørte hun, at trænerne i Lynghedens Lykkebørn gerne ville have, at nogle flere voksne lærer deres børn at kende. Så inviterede hun Henning Lund fra Idræt om dagen og Marianne Jul fra Lynghedens Lykkebørn til kaffe - og så gik snakken.

- Det er vanvittig spændende. Vi kastede bare rundt med ideer, da vi mødtes, siger Marianne Jul, der selv har en datter med Downs syndrom og derfor en ekstra interesse i sagen.

- Jeg vil så gerne have, at de her børn bliver en del af vores samfund, og det vil betyde vildt meget for dem, at der er nogle flere voksne, der interesserer sig for dem, siger hun og lover, at der nok skal blive givet noget tilbage.

- De vil få så meget kærlighed fra vores børn.

Mød andre

Nu er det op til de to foreninger at få samarbejdet i stand. Noémi Fodor Rasmussen har udfyldt sin rolle som igangsætter og glæder sig bare over, at noget nyt kan opstå.

- Det er jo også det, man kan bruge os i frivilligcenteret til. Man kan møde andre frivillige, siger hun.

Henning Lund ser frem til samarbejdet med børnene i Lynghedens Lykkebørn. Han mener, at medlemmerne i Idræt om dagen har meget at byde på - og også selv vil få en masse ud af samarbejdet. Arkivfoto: Jan Kronvold
Noémi Fodor Rasmussen, leder af Frivilligcenter Billund, er glad for, at hun har kunnet være med til at sætte et nyt frivilligt samarbejde i gang. Arkivfoto: Annette B. Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce