Annonce
Billund

Idræts- og Kulturakademiet er eftertragtet: Næste skoleår er der dobbelt så mange beboere

Flemming Pedersen har nu i tre år stået i spidsen for Idræts- og Kulturakademiet på Tyttebærvej i Grindsted. Efterspørgslen er blevet så stor, at han til næste skoleår må melde udsolgt. Her rykker 14 beboere ind, og dermed bliver antallet af beboere fordoblet. Arkivfoto: Andreas Bjerre.
I indeværende skoleår bor syv unge idrætsudøvere på Idræts- og Kulturakademiet på Tyttebærvej i Grindsted. Men efterspørgslen er stor, og efter sommerferien rykker hele 14 unge mennesker ind på stedet.

Grindsted: Efter sommerferien bliver der trængsel på Idræts- og Kulturakademiet på Tyttebærvej i Grindsted.

Efterspørgslen på en plads på akademiet er så stor, at antallet efter sommerferien bliver fordoblet, og at det har været nødvendigt at melde alt udsolgt. I indeværende skoleår bor syv unge mennesker på akademiet, men efter sommerferien flytter hele 14 unge mennesker ind.

- Der er to Billund-drenge, som har valgt at gå på Campus Grindsted i stedet for at tage til Vejle. Ellers kommer der to golfspillere fra Svendborg og en fra Roskilde. Der kommer svømmepiger fra Ølgod, Give og Thyregod, der kommer håndboldspillere fra Esbjerg og Ribe og så en taekwondokæmper fra Vesterhede, fortæller Flemming Pedersen, der er direktør og daglig leder af idræts- og kulturakademiet.

Annonce

Botilbud og træningstilbud

Med et ophold på idræts- og kulturakademiet får unge mennesker, der har store ambitioner inden for deres sport, muligheden for at få sporten til at passe ind i en ellers travl hverdag. Med Campus Grindsted og gode idrætsfaciliteter lige i nærheden, er muligheden oplagt.

- Det er en kombination af, at der er et botilbud til dem ved akademiet, Talent Billund er der som træningstilbud, og så er der de forskellige foreninger, som kan tilfredsstille deres ambitioner. Det er den treenighed, som gør det, siger Flemming Pedersen, der ligeledes fremhæver det høje niveau hos de lokale idrætsforeninger som en af årsagerne til, at idræts- og kulturakademiet er blevet så attraktivt.

Idræts- og Kulturakademiet

  • Idræts- og Kulturakademiet er en selvejende, non-profit organisation, der har til formål at facilitere talentudviklingsmiljøer.
  • Unge mennesker, der gerne vil noget mere med deres sport, kan bo på akademiet, hvor de kan få en hverdag til at fungere med fokus på både uddannelse og sport. De fleste tager en ungdomsuddannelse på Campus Grindsted, og de får rig mulighed for at udvikle sig inden for deres respektive sportsgren i nogle af de mange foreninger i lokalområdet.
  • Idræts- og Kulturakademiet driver den sportslige gren af Talent Billund.
  • 13 ud af de 14 unge, der efter sommerferien flytter ind på Idræts- og Kulturakademiet, går i gang med en ungdomsuddannelse på Campus Grindsted.

- Golfklubben har et utrolig fint niveau, og det er attraktivt for de unge, at de på den måde kan lave en cocktail med en hverdag med campus og golf, siger han.

Annonce

Bor på akademiet

Da den aktuelle coronanedlukning gør, at de IKA's ejendom på Tyttebærvej for tiden står mere eller mindre tom, er håndværkere i fuld gang med at gøre klar til, at der efter sommerferien kan være plads til dobbelt så mange beboere.

De unge beboere har deres hverdag i Grindsted, mens de fleste vælger at tage hjem til deres forældre i weekenderne.

Med 14 beboere har idræts- og kulturakademiet nået et loft for, hvor mange der er plads til, og det ser ikke ud til, at det loft bliver hævet i nær fremtid.

- Der skal i hvert fald ske en massiv forøgelse i efterspørgslen, før vi begynder at tænke i næste fase. Vi er glade for det niveau, vi har nu, siger Flemming Pedersen.


Der skal i hvert fald ske en massiv forøgelse i efterspørgslen, før vi begynder at tænke i næste fase. Vi er glade for det niveau, vi har nu.

Flemming Pedersen, direktør, idræts- og kulturakademiet


Annonce
Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: To biler kørt sammen - vej helt spærret

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv For abonnenter

Lokal virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Sønderborg For abonnenter

Grethe, Jønne og Ole var med til at bygge Alssundbroen

Haderslev

Der var en gang, det tyske mindretal sad i Folketinget

Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Billund

Vi skal også have solcelleanlæg i Billund Kommune

Sydjylland

Følg med her: To biler kørt sammen - vej helt spærret

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Annonce