Annonce
Varde

Idrætscenter er klar til stor udvidelse - ansøgning om byggetilladelse blev sendt i dag

Centerleder Søren Bloch står foran Form & Fritid Nørre Nebel, der - hvis alt går vel - er 1000 kvadratmeter større om ét år.Arkivfoto: Martin Ravn
Mandag fik Form & Fritid Nørre Nebel 250.000 kroner i tilskud til sin store udvidelse. Tirsdag blev ansøgning om byggetilladelse sendt. Og til næste vinter er udvidelsen forhåbentlig færdig.

Nørre Nebel: Fra caféteriet kan besøgende i dag kigge ind i idrætshallen. For enden er der en mur med reklameskilte. Om et års tid er det meningen, at der på den mur er vinduer ind til to squash-baner, et spinning-lokale og et e-sportslokale på førstesalen.

Tirsdag sendte Form & Fritid Nørre Nebel sin ansøgning om byggetilladelse til en udvidelse, der vil give næsten 1000 kvadratmeter mere plads i idrætscentret. Det skete dagen efter, at Varde Kommune valgte at støtte byggeriet med 250.000 kroner.

Dermed er alt klar til den store udvidelse til 8,7 millioner kroner. Centerleder Søren Bloch fortæller, at det eneste, der kan spænde ben for projektet nu, er, hvis håndværkerne under licitationen byder ind med priser, der er højere, end hvad centret har budgetteret med.

Annonce

Udvidelsen

  • Centret har ønsket udvidelsen siden 2015.
  • Flere ting er kommet i vejen siden da. Blandt andet dukkede en gammel servitut op, der forbød byggeri på en del af jorden for at sikre frit udsyn til kirken. Det tog et par år at få fjernet den servitut.
  • Projektet har fået støtte fra flere sider, og der bliver stadig søgt fonde i øjeblikket. Hvis prisen holder, så kan Form & Fritid Nørre Nebel låne det beløb, der mangler.
  • I stueplan bliver der udvidet med 579 kvadratmeter.
  • I squash-banerne og i en del af motionscentret er der højt til loftet, så førstesalen bliver kun på 349 kvadratmeter.

Bedre forhold for foreninger

Den nye udvidelse vil rumme ting, der har et kommercielt sigt. En stor del skal bruges til et markant større fitnesscenter, ligesom der også bliver bygget et nyt spinning-lokale. Samtidig kommer der to squashlokaler, der kan udlejes på timebasis til blandt andet turister.

Men udvidelsen sker i høj grad også af hensyn til foreningerne. Når fitness og spinning flytter til nye lokaler, så frigiver det plads til et nyt aktivitetsrum. Det betyder, at yoga, stolegymnastik, cirkeltræning og lignende aktiviteter kan flytte ud af mødelokalet. Dermed vil det ikke længere ske, at yoga må aflyses, fordi en forening skal bruge lokalet til en generalforsamling. Også squash-lokalerne kan bruges til andre formål, når de ikke bliver brugt til squash, forklarer Søren Bloch.

E-sport bliver en foreningsaktivitet under Nørre Nebel Gymnastik og Ungdomsforening.

Ny hal ikke på tale

Det har aldrig været på tale at udvide med en ekstra idrætshal i Nørre Nebel. Centerleder Søren Bloch fortæller, at de traditionelle idrætsgrene har det godt i Nørre Nebel, men de er ikke i vækst, og der er derfor ikke brug for mere kapacitet.

Det er andre former for motion og sport, der mangler plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud på skole i dagtimer

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce