Annonce
Sport

Idrætschefer hylder Wozniacki: Hun efterlader et tomrum

Issei Kato/Reuters
Caroline Wozniacki spillede sin sidste kamp på topplan, da hun natten til fredag tabte i Australian Open.

"En superstjerne", "en fantastisk repræsentant", "et eksempel til efterfølgelse".

Caroline Wozniacki spillede natten til fredag dansk tid sin sidste kamp som professionel tennisspiller, da hun tabte til tunesiske Ons Jabeur i tredje runde af Australian Open.

Men hendes karriere har sat et permanent aftryk på dansk sportshistorie.

Det mener Morten Mølholm Hansen og Lone Hansen, der er direktører for henholdsvis Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

- Hun kommer til at efterlade sig et tomrum i dansk idræt og i særdeleshed i dansk tennis, for hun er en af de allerstørste danske idrætsudøvere nogensinde, siger Morten Mølholm.

- Men hendes karriere er et eksempel til efterfølgelse, og hun har været en inspiration for mange andre atleter, som forhåbentlig på sigt kan følge i hendes store fodspor.

Wozniacki meddelte i december, at Australian Open ville blive hendes sidste turnering. Det var også i den australske turnering, at hun i 2018 hævede en grand slam-pokal for første og eneste gang i karrieren.

I alt vandt hun 30 WTA-titler og lå 71 uger på verdensranglistens førsteplads.

- Hun har skrevet dansk idrætshistorie ved at vinde en grand slam og ligge nummer et på verdensranglisten i tennis, og hun har vist, at Danmark er i stand til at udvikle de helt store stjerner på sportshimlen, siger Lone Hansen.

- Den måde, hun er blevet hyldet på den seneste tid, er ikke hverdagskost i international tennis, og det viser, at hun har gjort et stort indtryk på tennisfans fra hele verden, siger direktøren.

Ifølge Morten Mølholm var det ikke talentet alene, der bragte Wozniacki så langt i karrieren.

- Hun har selvfølgelig haft et stort talent, men hun krydrede talentet med en dybt seriøs træningsindsats og en enorm sejrsvilje på banen, og derfor fik hun en utrolig flot idrætskarriere, siger han.

Wozniacki vil blive savnet i dansk idræt, mener Lone Hansen, som dog også ser et stort potentiale i Danmarks fremadstormende talenter.

- Der kommer ikke en ny Caroline Wozniacki, men der kommer forhåbentlig en anden med højt internationalt niveau, og dansk tennis har i disse år flere unge talenter, som viser lovende takter, siger Team Danmarks direktør.

Før ketsjeren lægges endegyldigt på hylden, skal Wozniacki møde superstjernen Serena Williams i en opvisningskamp i Royal Arena 18. maj.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce