Annonce
Sønderborg

Idrætsforening får covid-19 puljepenge til Sankt Hans-arrangement

Penge danske kroner. Arkivfoto: Michael Bager
Den ekstraordinære covid-19 pulje fra Sønderborg Kommune, som skal opmuntre foreninger til at arrangere events til glæde for både et publikum og foreningernes klubkasser, har netop uddelt sin sjette portion.

Guderup:  Egen UI får støtte af udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme til Sankt Hans-arrangement i Guderup. Idrætsforeningen har søgt om og fået tilsagn om 11.400 kroner svarende til halvdelen af de forventede udgifter. Pengene kommer der fra den ekstraordinær pulje på 400.000 kroner, som udvalget oprettede i december.

Puljen kan søges af foreninger og institutioner, som vil afvikle indtægtsgivende arrangementer i år – altså events, som i kølvandet på covid-19 skal lune i både foreningernes pengekasser og i sjælen på de mange mennesker, som i lang tid ikke har kunnet mødes til sociale og kulturelle arrangementer.

- Puljen er ganske ny, og foreningerne skal lige finde ud af, at den er der. Samtidig hersker der jo stadig en vis usikkerhed om, hvornår og i hvor stort omfang der åbnes for arrangementer og events. På den baggrund synes jeg, det er fint, at vi allerede har fået seks ansøgninger. Fem imødekom vi i februar, og nu har vi på vores martsmøde sagt ja til at støtte Egen UI med halvdelen af de forventede udgifter ved et Sankt Hans-arrangement. Jeg håber virkelig, de frivillige i foreningen får mulighed for at afvikle arrangementet til glæde for både klubkassen, klublivet og det sociale samvær generelt, siger udvalgsformand Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti).

Annonce

Flere penge i puljen

Udgifterne er til teltleje, musik og leje af hoppeborg. Frivillige fra ungdomsholdene i Egen UI løser alle de praktiske opgaver ved arrangementet. Af ansøgningen fremgår, at EUI ønsker at gøre Sankt Hans-arrangementet årligt tilbagevendende, men at det her og nu skal være med til at kompensere for indtægter, der er mistet i forbindelse med covid-19.

I februar fik også Borgerforeningen Sønderborg (seks koncerter), Dykkerklubben Poseidon (dykkerevent), Foreningen Lysabild Forsamlingsgård (standup mv.), Sønderborg Pipes and Drums (forårskoncert) og Sønderjysk Sangcenter (pige- og drengekor) penge fra covid-19 puljen.

- Vi kan mærke foråret – også som en længsel efter at komme ud, møde andre og opleve kultur sammen. Så jeg håber, at flere foreninger inspireres af muligheden for at få støtte til at gå i tænkeboks og finde på et nyt og indtægtsgivende arrangement, som de kan søge tilskud til. Der er flere penge i puljen, så sæt bare fantasien i sving og søg om tilskud, næstformand i udvalget Jesper Kock (S).

Man kan løbende ansøge om tilskud fra COVID-19 puljen, idet ansøgningerne også behandles løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce