Annonce
Kultur

Idrætsforeninger er presset i bund af corona

Flere måneder uden træning og socialt samvær kan få alvorlige konsekvenser for idrætsforeningerne, der selv skal på banen for at holde på medlemmer og ledere, mener Villy Grøn, der er formand for Esbjerg Idrætsråd. Billedet er fra Spangsbjerg Idrætsforenings forårsopvisning i Blue Water Dokken. Arkivfoto: Martin Ravn.
Mange klubber og foreninger skal ud at genopfinde og genbrande sig selv igen efter coronanedlukningen. Ellers kan det blive svært at overleve, mener Villy Grøn, der er formand for Esbjerg Idrætsråd.

Esbjerg: Inden for en overskuelig fremtid får idrætsforeningerne lov at slå dørene op igen efter tre-fire måneders nedlukning på grund af corona.

Det glæder formanden for Esbjerg Idrætsråd, Villy Grøn, men han er samtidig overordentligt bekymret på foreningernes vegne.

- Det store spørgsmål er jo, hvad man i de forskellige klubber og foreninger har tilbage. Hvor mange af medlemmerne er der stadig, og har man stadig det nødvendige korps af frivillige ledere og bestyrelsesmedlemmer, spørger Villy Grøn.

Det økonomiske aspekt spiller også en stor rolle. Mange klubber har på grund af nedlukningen ikke kunnet afvikle byfester eller andre arrangementer, der genererer indtægter til klubkasserne, og samtidig er der kommet langt færre kontingent-kroner ind.

Annonce

Ingen opvisninger

Det er de indendørs idrætter, der har været hårdest ramt af nedlukningen, og Villy Grøn er allermest bekymret for de børn, der har mistet en stor del af deres hverdag og deres vennekreds.

- Tag for eksempel gymnastikken.  Forårsopvisningerne er kulminationen på en sæson, og nu er de blevet aflyst to år i træk, samtidig med, at børnene ikke har set hinanden i hallen til træning siden december. Jeg kunne da godt frygte, at det kunne få nogle børn til at oveveje, om de skal fortsætte med at gå til gymnastik, når vi kommer efter sommerferien, siger Villy Grøn.

Og genåbningen kommer så sent, at flere af de indendørs sportsgrene er ved at lukke sæsonen ned, men Villy Grøn opfordrer foreningerne til at slå på tromme.

- Jeg tror, det er meget vigtigt, at foreningerne giver livstegn til medlemmerne inden sommerferien, hvis der også skal kunder i butikken til næste sæson, og når man så starter op igen, så skal der ekstra meget fokus på det sociale, for det er mere end noget andet det, som specielt børnene har savnet, mener han.

Annonce

Intakte klubber

Han har hørt bekymringer fra mange klubber, og han garanterer, at idrætsrådet vil understøtte så godt som overhovedet muligt.


Det er i hvert fald vigtigt, at man ude i klubberne ikke sidder på hænderne og ikke foretager sig noget, for det hele kommer ikke tilbage af sig selv.

Villy Grøn


- Det handler om at holde klubberne intakte med ledere, bestyrelsesmedlemmer og frivillige, så man stadig har et kerneprodukt at tilbyde. Nogle klubber skal måske ud at genopfinde sig selv og gøre opmærksom på sig selv igen. Det er i hvert fald vigtigt, at man ude i klubberne ikke sidder på hænderne og ikke foretager sig noget, for det hele kommer ikke tilbage af sig selv.

Villy Grøn er dog alligevel optimistisk på idrættens vegne.

- Jeg ved, hvor mange ildsjæle og dygtige folk, der er ude i foreningerne. Det er deres hjerteblod, og de ønsker mere end noget andet at komme i gang igen. Jeg er af natur jubeloptimist, så jeg tror på, at de fleste klubber nok skal klare den, men man må indstille sig på, at det bliver en hård genopstart, siger Villy Grøn, der også opfordrer forældrene til at spille en rolle og få børnene afsted til de vante aktiviteter i klubber og foreninger, så snart der er mulighed for det igen.

Esbjerg Idrætsråd

Esbjerg Idrætsråd er samlingsorgan og talerør for godt omkring 200 idrætsforeninger i hele Esbjerg Kommune.

Rådets overordnede formål at fremme idrættens interesser i Esbjerg Kommune, og at fremme mangfoldigheden i udbuddet af idrætsaktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce