Annonce
Sønderborg

Idrætshøjskolen genåbner efter tre måneders lukning

Idrætshøjskolen planlægger at meget af undervisningen skal foregå udenfor. Arkivfoto: Claus Thorsted
Idrætshøjskolen Sønderborg tager onsdag eftermiddag imod 142 elever, som få lov til at afslutte deres højskoleophold med fem uger på skolen i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Søndag middag havde forstander Michael Willemar Svanøe endnu ikke fået de endelige retningslinjer for genåbningen af Idrætshøjskolen i Sønderborg. Men onsdag eftermiddag tager skolen igen imod de 142 elever, som går på dette forårs hold.

- Vi ville rigtigt gerne have været med i anden bølge sammen med genåbningen af efterskolerne. For os er det meget vigtigt, vi så hurtigt som muligt kan genåbne, så eleverne kan komme herned, nu hvor de har ventet så længe. De er ellevilde for at komme tilbage, siger Michael Willemar Svanøe.

Han regner med, at genåbningen skal foregå efter de samme principper som for genåbningen af efterskolerne.

- Eleverne skal ankomme i tidsintervaller, så alle ikke ankommer i ét hug, så vi får dem på forsvarlig vis ind på skolen igen. Eleverne bliver delt ind i familiegrupper, hvor de skal holde en meters afstand og følge alle de retningslinjer, som myndighederne har stillet op, siger forstanderen.

Normalt handler vores elever også i byen og går i byen i Sønderborg. Men vi har opfordret dem til ikke at lave unødige ture udenfor matriklen. Vi beder dem også om ikke at tage hjem, inden opholdet slutter i juni.

Michael Willemar Svanøe, forstander

Annonce

Privat grund

Der vil blive gjort ekstra rent på skolen, og eleverne vil blive inddraget i rengøringen. Alle overflader og håndtag skal sprittes af flere gange om dagen, og hver gang et hold forlader et lokale, skal det sprittes af. Også bolde skal rengøres efter brug.

Så meget af undervisning som muligt gennemføres udenfor. Derfor bliver der også sat skilte op på skolens grund med teksten 'privat grund'.

- Det er ikke fordi, vi pludselig er strikse med, hvem der går på vores grund. Men det er for at håndhæve, at vi er færrest muligt på grunden. Derfor kan der ikke være andre end højskolefolket på matriklen. Vi er på ingen måde et lukket område, men i den her tid er vi nødt til det, siger forstanderen.

Også elevernes liv udenfor skoletiden bliver påvirket af omstændighederne.

- Vores retningslinjer gælder både indenfor og udenfor undervisningen. Der har eleverne et medansvar. Det er vigtigt, ellers kan vi ikke starte. Normalt handler vores elever også i byen og går i byen i Sønderborg. Men vi har opfordret dem til ikke at lave unødige ture udenfor matriklen. Vi beder dem også om ikke at tage hjem, inden opholdet slutter i juni, siger Michael Willemar Svanøe.

Eleverne skal ikke betale for de måneder, hvor de ikke har været på skolen. Det er muliggjort med hjælpepakker fra regeringen. Eleverne får forlænget deres ophold med en ekstra uge i juni. Herefter regner forstanderen med, at sommerens korte kurser kan begynde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce