Annonce
Kolding

Idrætshaller bruger ny app til at fylde ledige tider: Foreningerne kan ikke længere stå for det hele

Der er masser af ledige tider i Koldings haller. Nogle er begyndt at bruge en app, som skal hjælpe med at få flere indenfor på halgulvet. Arkivfoto: Jacob Schultz
Flere idrætshaller i Kolding Kommune benytter sig af ny en app for at fylde ledige haltider. Tiltaget er blot en del af indsatsen for at fylde de ledige timer i kommunens haller i en tid, hvor færre går til holdsport.

Kolding: Vores idræts- og fritidsvaner ændrer sig. Folk dyrker i højere grad motion, når de selv vil, og de vil hellere løbe en tur udenfor, end de vil løbe rundt i en hal og svede. De nye vaner går i høj grad ud over livet i hallerne, som står tomme en stor del af tiden.

Flere haller i Kolding Kommune gør en indsats for at bekæmpe dette. Bramdrupdam Sports- & Mødecenter, Pulzion, Arena Syd og Kolding Tennis Club benytter sig af den innovative app, Wannasport, der skal være med til at fylde hullet i de ledige haltider. Idrætsanlæggene er glade for samarbejdet med appen, men savner flere bookinger.

Appen fungerer som en slags Airbnb, hvor ledige haltider bliver slået op på en interaktiv opslagstavle, så almindelige mennesker let kan booke sig ind i hallerne uden at være en del af en forening. Idrætsanlæggene lægger de ledige tider op på appen, som ikke i forvejen er reserveret til fast træning for diverse klubber med håndbold, fodbold, badminton og så videre.

- Folk vil i højere grad dyrke idræt, når det passer dem - ikke når der er træning - og WannaSport rammer hovedet på sømmet med denne her moderne løsning, siger Steffen Nikolajsen, der er centerleder i Bramdrupdam Sports- & Mødecenter, som var det første idrætsanlæg i kommunen til at samarbejde med Wannasport.

Han erkender, at der ikke har været så mange, der har brugt appen, siden hallerne i Bramdrupdam begyndte med at bruge den for godt og vel halvandet år siden, men han påpeger, at der er kommet flere bookinger med tiden. Erfaringen er indtil videre, at det udelukkende har drejet sig om bookinger af badmintonbaner, som man kan leje sig ind på i en time om aftenen for 90 kroner.

Annonce

Hvordan fungerer Wannasport?

Wannasport kan findes på Wannasport.dk eller downloades som gratis app på Iphone eller Android.

Man kan leje sig ind på frie haltider, enten en enkelt bane eller en hel hal.

Eksempelvis koster Hal 1 i Pulzion 400 kroner at leje i en time. En basketballbane, der går tværs gennem hellen, koster 150 kroner for en time.

Nemt og smart

Hos Pulzion har man tilmeldt sig Wannasport for lidt under en måned siden, men der har endnu ikke været en eneste haltid, der er blevet udlejet gennem appen.

- Hallen er allerede lejet ud en stor del af ugen, så det er ikke de bedste haltider, vi lægger ud på appen. Og så er der nok stadig ikke så mange, der ved, at muligheden eksisterer, siger centerchef, Henrik Lindholm og tilføjer:

- Men det er jo nemt og smart, så mon ikke det kommer med tiden.

Vi skal blive bedre

Indsatsen kommer som reaktion på, at idrætsanlæg i kommunen står tomme i en stor del af tidsrummet mellem klokken 16 og 22 i hverdage. Ifølge en analyse fra 2017 står Koldings klassiske idrætshaller - de såkaldte 20x40 haller - ledige i 27 procent af tiden.

- Vi skal finde en måde at fylde hallerne på. Vi skal blive bedre til at gøre vores faciliteter mere fleksible, og vi opfordrer vores foreninger til at melde ud, hvis der er ledige tider, så vi kan få dem lagt op på appen, siger fritids- og idrætschef i Kolding Kommune, Kurt Smidt Hansen.

Kolding Kommune har i 2018 udviklet en politik, som skal være med til at sikre, at flere udnytter idrætsanlæggene i fremtiden.

- Vi ser, at vi i fremtiden ønsker fleksible faciliteter og fleksible træningstider. Det betyder, at vores idræts- og fritidsfaciliteter skal geares til denne tendens, og det er en øvelse, der kommer til at tage tid. Men vi er allerede godt på vej, siger Kurt Smidt Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce