Annonce
Tønder

Idrætshaller vil tilbyde unikt motionstilbud til alle

Projektleder Esben Thøstesen kalder projektet Fede Fælles Familie Fredage for unikt i Danmark, hvor familien Danmark kan udfolde sig i idrætshaller rundt om i kommunen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Et helt enestående tilbud er på vej til store såvel som små i Tønder Kommune. Foreløbig er de seks idrætshaller i Toftlund, Løgumkloster, Tønder, Højer, Bredebro og Skærbæk klar med motionstilbud under mottoet Fede Fælles Familie Fredage. Forventet start til foråret.
Annonce

TØNDER: Et helt unikt tilbud er på vej til alle i Tønder Kommune. De seks bemandede haller i Skærbæk, Løgumkloster, Højer, Toftlund, Bredebro og Tønder er gået sammen om konceptet "Fede Fælles Familie Fredage".

Hvis konceptet gennemføres som der er tænkt, vil mindst én idrætshal hver fredag åbne dørene med et tilbud om at dyrke idræt eller sport. Det vil være lokale foreninger, der står bag det enkelte arrangement, der vil byde på alt mellem himmel og jord. Det kan være badminton, håndbold, udendørs fodbold, volleyball, svømning eller noget helt andet.

Det er formanden for Tønder Sport og Fritidscenter, Lars Thomsen, der er idémand bag konceptet.

- Det er tanken, at konceptet vil få helt nye gæster ind i hallerne. Men det er henvendt til alle, siger Lars Thomsen og tilføjer, at det hele ikke kun vil dreje sig om sport.

- Det er ikke meningen, at man bare fiser hjem, når man er færdig med sport. Vi lægger op til, at hvert arrangement slutter af med fællesspisning, siger Lars Thomsen.

Jeg tror ikke, at der er nogen steder i hele landet, hvor man står sammen om det, som vi gør her. Det her projekt løfter det til et helt andet niveau.

Lars Thomsen, idémand til projektet Fede Fælles Familie Fredage

Annonce

Løfter projekt

Det er meningen, at en koordinator skal ansættes og få styr på de forskellige åbningsdage og koordinering hallerne imellem, så to haller ved siden af hinanden ikke samme dag tilbyder for eksempel badminton.

Hvis hele konceptet gennemføres som tænkt, vil det koste 710.000 kroner. Tønder Kommune har netop via forskellige udvalg bevilget penge til projektet, så halvdelen af pengene er i hus. At 50 procent af de økonomiske midler er i hus, betyder ikke, at projektmagerne straks kaster sig ud i en lancering af Fede Fælles Familie Fredage.

- Vi vil gerne have alle pengene, så vi kan lave et ordentligt projekt, siger Lars Thomsen.

Andre steder i landet har man forsøgt at få ekstra liv i idrætshallerne ved at lave en app, så man let kan bestille eventuelt ledige timer i hallen. Men projektet i Tønder Kommune går videre og sætter det hele i system.

- Jeg tror ikke, at der er nogen steder i hele landet, hvor man står sammen om det, som vi gør her. Det her projekt løfter det til et helt andet niveau, siger idémanden.

Annonce

Sport og aftensmad

Initiativet til Fede Fælles Familie Fredage kommer som skrevet fra de bemandede idrætshaller i kommunen. Det er planen, at også de fire ubemandede haller i henholdsvis Ballum, Vodder, Agerskov og Branderup skal have tilbud om at deltage i projektet, oplyser projektleder for "Bevæg dig for livet", Esben Thøstesen. Han tilføjer, at man tænker at tage hensyn til geografien under de fede fredage. Men der er også mere at tage hensyn til.

- Vi ved, at en masse skilsmissebørn har svært ved at fastholde aktiviteter, når de skiftevis er hos far og mor. Men det kan også være forældre til børn, hvor forældrene selv kommer i anden eller tredje række. Med Fede Fælles Familie Fredage får de også mulighed for at røre sig, siger Thøstesen og kalder konceptet for "unikt" i Danmark.

Formanden for Tønder Kommunes kultur- og fritidsudvalg, René Andersen (V), der netop har bevilget 150.000 kroner til Fede Fælles Familie Fredage, er også begejstret.

- Det er forhåbentlig et koncept, der er kommet for at blive. Det her er noget, man ikke har set andre steder. Det er fantastisk og det er også fantastisk, at det kommer rundt i hele kommunen, siger formanden.

Det er planen, at Fede Fælles Familie Fredage skydes i gang til foråret og skal køre i 2020 og 2021. Hvert arrangement vil strække sig fra 16 til 18.30. Og så behøver man ikke tænke på mad, når man er hjemme bagefter, påpeger Lars Thomsen.

Det er formand for bestyrelsen i Tønder Sport og Fritidscenter, Lars Thomsen, der har fået idéen til Fede Fælles Familie Fredage og det tætte samarbejde mellem seks idrætshaller i Tønder Kommune. I starten af det nye år ved vi, om også de ubemanede haller i Ballum, Vodder, Branderup og Agerskov kommer til at indgå i konceptet. Arkivfoto: Niklas Majgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce