Annonce
Kolding

Idrætspolitiker om kommunal støtte til KB: Klubben skal også yde noget selv

Hans Holmer er utilfreds med forløbet af sagen om støtten til KB. Arkivfoto: Louise Lauritsen
SF's Hans Holmer er ikke klar til at udskrive en check på 400.000 kroner til KB. Og han er utilfreds med, at KB meldte ud, at den kommunale støtte er på vej, længe før sagen er drøftet politisk.

Kolding: Det bliver efter alt at dømme ikke et enigt fritids- og idrætsudvalg, der siger ja til at støtte konkurstruede Kolding Boldklub med 400.000 kroner, når sagen behandles på udvalgets møde tirsdag.

I hvert fald siger SF's udvalgsmedlem Hans Holmer, at han ikke uden videre er indstillet på at imødekomme udvalgsformand Søren Rasmussen (DF) forslag om at sende de 400.000 kroner i KB's retning - og derudover er Hans Holmer stærkt utilfreds med den måde, sagen er forløbet på.

- Allerede i tirsdags kunne jeg jo læse KB's formand fortælle i JydskeVestkysten, at en anonym aktør har lovet klubben 400.000 kroner. Nej, hvor dejligt, så er deres problemer løst, tænkte jeg. Først nu, hvor jeg ser dagsordenen til vores møde i fritids- og idrætsudvalget, finder jeg ud af, at det er mig, der er med til at give pengene. Det er ikke i orden, mener Hans Holmer, som vil bede om en forklaring fra udvalgsformanden.

Annonce
Som det ser ud nu, kommer de ikke til at betale en krone selv. Det synes jeg ikke er rimeligt.

Hans Holmer (SF), byrådsmedlem

Betalingsvilje

Og det bliver ikke med Hans Holmers stemme, at der uden videre ryger en check på 400.000 kroner afsted til KB.

- Jeg vil gerne se en betalingsvilje fra KB. Klubben skal også bidrage til at få afviklet sin gæld til Skat. Som det ser ud nu, kommer de ikke til at betale en krone selv. Det synes jeg ikke er rimeligt, og det har også at gøre med, at vi har et foreningsliv, der i det hele taget knokler for at holde sig oven på, siger Holmer.

Det er ikke lykkedes at træffe Socialdemokratiets udvalgsmedlem Hanne Dam for en kommentar, mens Venstres Yrsa Madsen siger, at hun er positiv overfor at yde KB støtten på de 400.000 kroner.

- Men vi har ikke haft diskussionen endnu, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce