Annonce
Debat

Igen igen, det totale ledersvigt på Aabenraa Sygehus

Annonce

Læserbrev: Vi kan i JydskeVestkysten (JV) læse den ene beretning efter den anden, og så er det sikkert kun toppen af isbjerget, om rædselsfulde forhold på Aabenraa Sygehus for både personale og patienter. Jeg er dog glad for, at søstrene Gitte og Birgit Tarp (JV 14/12) med deres beretning forsøger at hindre, at andre fremover bliver udsat for samme behandling. Birgit Tarp mener nemlig, desværre yderst velbegrundet, at langt de fleste patienter og deres pårørende, efter et alvorligt og krævende sygdomsforløb, ikke magter at klage, hvilket jo også bekræftes af direktionen selv, der glad kan meddele, at det går fantastisk godt - der er jo ingen der har klaget.

Selv har jeg desværre også kendskab til flere mere eller mindre grove fejl på Aabenraa Sygehus, men jeg vil blot kort nævne den sidste her fra sommeren. En af mine bekendte blev akutindlagt med formodet blodprop i hjernen. Efter adskillige resultatløse undersøgelser kommer en læge så sidst på dagen frem til, at det kunne da måske være en blodprop i hjernen. Min bekendte kunne først komme til Sønderborg og blive skannet dagen efter. Efter halvandet døgns ventetid var svaret: Beklager, du er kommet for sent, skaden er sket!

Der vil nok ikke være mange familier, der efter en sådan behandling kan overkomme at klage. Dette bekræfter jo også bare, at redaktør Peter Gram (JV 14/12) har mere end ret, når han i sin leder skriver, at udskiftning af en overlæge er slet ikke nok, frygtkulturen lever fortsat, ligesom den inkompetente ledelse stadig regerer i toppen.

I 2005 blev den fungerende lægelige direktør for Haderslev Sygehus fjernet, og i 2016 måtte vor dygtige, dengang nye regionsformand, Stephanie Lose ”træde i karakter”, og grundet et totalt kaos på Aabenraa Sygehus fjernede hun resolut hele direktionen. Og så her den 4. dec. blev endnu en lægelig direktør, efter afsløringer i JV, fyret med øjeblikkelig virkning, ja, helt grotesk kan vi også her i søndagsavisen læse, at direktionen blot har erstattet hende med en Bodil Møller, der brutalt over for personalet fortsætter sin forgængers regime og kontant i sin julemail oplyser, at hele miseren alene skyldes JydskeVestkysten, der var ikke noget galt med lederstilen.

Kære Stephanie Lose, inden du spilder din tid med rodet i Venstre, så vil jeg påstå, at du har en meget større rodekasse i toppen af dit/vort sydjyske sygehusvæsen. Ingen tvivl, du må igen ”træde i karakter”. Omgående ud med alle de inkompetente ledere, og du skal nok også højere op, for når Poul-Erik Svendsen (PES) bare ”forventer direktionen får forbedret plejen”, og i følge ham skal ”en handleplan fra direktionen” skabe forbedringer, og han ” har tillid til direktionen for den virker grundig”, ja, så har han heller intet fattet af problemerne og deres omfang. Han har i hvert fald ikke talt med patienter og personalet i Aabenraa. Tror PES virkelig, at han af direktionen får andet end oplysninger og forslag, der alene har til formål at skjule samme direktions inkompetente ledelse?

Han vil nu også lave en større tilfredshedsmåling blandt patienter og pårørende, hvorfor i al verden er der ingen, der spørger dem, der har problemerne inde på livet, personalet, der, selvom de sender nok så mange klager ind, ikke bliver hørt ?

Fællestillidsrepræsentantskabet fra Aabenraa Sygehus skriver (JV 17/12), at ”det vi læser i JV ikke er ”ordentligt” og man kræver en god tone fremover, ligesom det ikke er god opførsel at diskutere personalesager i medierne”.

For det første er det langt fra at være en personalesag, når vanviddet rammer de indlagte patienter, samtidigt med at misrøgtet koster skattekroner for borgerne. Mon ikke alle jer der bl.a. er ansat/valgt til at arbejde for at personalet har optimale arbejdsforhold til bedst mulig pleje for patienterne, ligesom hele direktionen, burde acceptere, at I ikke er de rette til at løse problemerne/opgaverne?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce