Annonce
Esbjerg

IKEA hænger i bremsen: Men Esbjerg-grunden er netop købt

Pedersen Gruppen med direktør Bjarne Pedersen i spidsen har i denne måned solgt den 55.000 kvadratmeter store grund i Kjersing til IKEA Danmark. Arkivfoto

IKEA Danmark har meddelt, at varehuset i Esbjerg er sat på pause, men den 55.000 kvadratmeter store grund er netop blevet købt og betalt, oplyser den svenske detailkæmpe.

Esbjerg: Esbjergenserne har set det utallige gang før. At planer og projekter er endt som højtflyvende luftkasteller, der langsomt fortoner sig i tågerne.

Således kan man ikke ret godt klandre mange indbyggere i Esbjerg Kommune, hvis de stiller sig skeptisk omkring realiseringen af et IKEA-varehus i Kjersing, efter at det mandag kom frem, at den svenske detailkæmpe nu hænger i bremsen hvad angår Esbjerg-planerne.

Men rent faktisk har IKEA Danmark netop i denne måned købt den 55.000 kvadratmeter store grund i City Nord Retailpark mellem jernbanen ved Bilka og Harald Nyborg og Biltema. Det oplyser både IKEA og sælgeren af grunden, Pedersen Gruppen ved direktør Bjarne Pedersen.

Aftalen var nemlig oprindeligt den, at IKEA ville overtage grunden i Kjersing, når Esbjerg Byråd havde vedtaget det plangrundlag, som muliggør det 40.000 kvadratmeter store varehus. Esbjerg Byråd godkendte den 8. oktober lokalplanen.

- Jeg kan bekræfte, at grunden er købt og betalt, siger Rikke Andersen, Corporate Communicator, IKEA Danmark.

Men IKEA skal nok komme. Jeg er slet ikke nervøs. IKEA er et verdensfirma med meget stor troværdighed. Når det siger, de kommer, så gør de det.

Maria Høj Pedersen, Pedersen Gruppen

Ikke nervøs

Hverken IKEA eller Pedersen Gruppen ønske, at fortælle, hvad IKEA har betalt for den 55.000 kvadratmeter store grund. Da Pedersen Gruppen købte et stort areal for at udvikle City Nord Retailpark var prisen knap syv millioner kroner. Siden er der solgt jord i forbindelse med opførelsen af varehuse for Biltema og Harald Nyborg.

Pedersen Gruppen har dermed - ret beset - ikke længere noget i klemme, uanset om IKEA kommer eller ej. Grunden er solgt, men de ærgrer sig alligevel i Pedersen Gruppen.

- Vi er havde også gerne set, at IKEA kunne holde planen og åbne efter den oprindelige tidsplan i 2020/2021. Men omstændighederne betyder jo desværre at det ikke kan lade sig gøre. I stedet lægger IKEA op til, at Esbjerg får en helt ny type varehus, som er skræddersyet til fremtidens forbrugsmønster, siger Maria Høj Pedersen fra Pedersen Gruppen.

- Men IKEA skal nok komme. Jeg er slet ikke nervøs. IKEA er et verdensfirma med meget stor troværdighed. Når det siger de kommer, så gør de det, vurderer hun.

Pedersen Gruppen har i mere end 20 år arbejdet på at få en IKEA til Esbjerg.

Annonce

Vi kommer

IKEA Danmark har om baggrunden for, at byggeriet er sat på vågeblus, sagt, at det blandt andet skyldes fokus på nye forbrugsmønstre og nethandel, prioritering af IKEA København samt IKEAs arbejde på globalt plan med at udvikle fremtidens varehus.

Hos IKEA Danmark hverken kan eller vil man lægge hovedet på blokken og forsikre forbrugerne i Vestdanmark, at den svenske varehuskæde med et hundred procents sikkerhed åbner i Esbjerg inden for de næste ti år.

Men som det ser ud lige nu, har IKEA fortsat sprællevende planer om, at etablere sig i landets femte største by, oplyser Rikke Andersen, Corporate Communicator, IKEA Danmark.

IKEA Danmark kan dog på nuværende tidspunkt ikke melde en ny tidshorisont for byggeriet af IKEA Esbjerg, hedder det.

- Vores plan er, at vi kommer. Vi ved bare ikke for nuværende præcist hvornår, siger Rikke Andersen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg

Fanø 'rammes' af kritisk olieudslip: Du kan følge øvelsen fra første række

Aabenraa

Efter klager om hasarderet kørsel: Tre bump og 50 markeringsbjælker skal løse problemerne ved lystbådehavnen

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Esbjerg

Dartfesten er tilbage i Esbjerg

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Aabenraa For abonnenter

Daniela droppede jobbet som speditør med stress og jag: Nu går hun glad på job i hjemmeplejen

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Annonce