Annonce
Esbjerg

Ikea kører varerne til Esbjerg: Afviser begravelse af varehusplaner

I oktober 2017 kunne JydskeVestkysten afsløre, at Ikea havde købt grunden i Kjersing af direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Ikea leverer nu varer til esbjergenserne med en lastbil, men det betyder ikke, at den verdensomspændende møbel- og indretningskæde dropper sine planer om bygge et varehus i Kjersing, oplyser pressechef.

Esbjerg: Esbjerg har efter adskillige års ventetid endnu ikke fået sit højtønskede Ikea-varehus. Til gengæld har esbjergenserne nu fået Ikea-lastbilen.

Ikea har for nylig via en ansat i kæden markedsført ordningen ”Klik & Hent” i facebookgruppen ”IKEA til Esbjerg”. Den medfører, at Ikea alle ugens dage kommer til Esbjerg med en lastbil, hvorfra de vestjyske kunder kan hente bestilte Ikea-produkter, uanset om det drejer sig om seks glas, en kommode, ny sofa eller et helt nyt køkken.

Men ”Klik & Hent” betyder ikke, at Ikea dropper sine planer om at bygge et varehus på den store grund i Kjersing, som varehus-giganten købte forrige år. Flere esbjergensere har ellers lavet den kobling i forbindelse med markedsføringen af ”Klik & Hent”.

- Servicen har ingen indflydelse på det arbejde, som fortsat pågår med at undersøge, hvilken type tilstedeværelse Ikea og kunderne vil få mest gavn af i Esbjerg. Det tager tid at udvikle den helt rigtige fysiske tilstedeværelse for vores kunder. Derfor kan vi på nuværende tidspunkt ikke sige mere om planerne. Men arbejdet med planerne er ikke ændret på grund af denne service, oplyser Christian Mouroux Pedersen, der er country communication manager i Ikea Danmark.

Han oplyser samtidig, at formålet med ordningen er at gøre det nemmere for kunderne at handle med Ikea.

Annonce

Aflevering

  • Ifølge Ikea holder lastbilen på parkeringspladsen ved Spar-købmanden på Bøndergaardsvej på hverdage mellem klokken 17.00 og 19.00 og i weekender mellem klokken 11.00 og 13.00.

Storkøb af grund

- Vi har mange kunder som bor relativt langt væk fra et Ikea-varehus, og der som følge deraf ikke handler i samme omfang hos os, som de ellers har behov for eller lyst til. Ordningen er altså en service for mennesker som, bor relativt langt væk fra et Ikea-varehus, lyder det fra Christian Mouroux Pedersen

Det var tilbage i efteråret 2017, at JydskeVestkysten kunne afsløre, at Ikea ville åbne et 20.000 kvadratmeter stort varehus i 2021 for at tilgodese sine mange kunder i Esbjerg og hele det vestjyske område.

Et år senere meddelte Ikea, at det planlagte varehus i Esbjerg blev sat på hold på ubestemt tid, fordi Ikea ville gå i tænkeboks om, hvordan man i fremtiden skal møde kunderne i en verden, der handler mere og mere digitalt.

Ikea ejer den 55.000 kvadratmeter stor grund på Kjersing Ringvej over for Biltema og Harald Nyborg. Grunden købte Ikea af Pedersen Gruppen for knap 58 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce