Annonce
Esbjerg

IKEA's Esbjerg-beslutning kan blive påvirket af kædens nye storby-butikker

IKEA satte forleden planerne om et varehus i Esbjerg på hold. Arkivfoto

IKEA undersøger som bekendt flere forhold, inden der igen kommer fremdrift i planerne om et varehus i Esbjerg. Blandt de elementer, som undersøges, er såkaldte Planning Stores i nogle af verdens største byer.

Esbjerg: IKEA åbnede for nylig en mindre butik i det centrale London efter et nyt koncept - en såkaldt Planning Store, som skal appellere til kunder i storbyer, der ikke har tid eller ejer en bil til at køre ud til koncernens megabutikker. De små Planning Stores skal lokke kunderne ind for at få hjælp til at vælge møbler til deres hjem, hvorefter de kan blive leveret.

Det skriver Finans.dk med baggrund i udtalelser fra IKEA til britiske BBC.

Samtidig har den svenske varehus-gigant de senere år investeret mange penge i sin onlineforretning, logistik og distribution i et forsøg på at skære leveringstiderne ned. Selskabet vil nemlig gerne reducere leveringstiden fra de typiske en til to uger til tre-fire dage fra bestilling til levering til folks hjem.

Hvorvidt IKEA vil åbne en af disse Planning Stores, eller noget der minder om i Esbjerg, hvor man forleden satte det ellers planlagte varehus i Kjersing på pause, ønsker kæden imidlertid ikke at sige noget.

Overskud falder

Omsætningen i IKEAs fem danske varehuse er det seneste år steget med 140 millioner kroner til 4,3 milliarder kroner, viser IKEA Danmarks årsregnskab. Det er især fokus på nethandel og hurtigere levering, der har skabt fremgangen, oplyser IkeaMen selvom der er blevet solgt mere det seneste år, er overskuddet alligevel faldet til 217 millioner kroner fra 321 millioner kroner året før. Dykket skyldes blandt andet investeringer på det digitale område og i hurtig levering.

IKEAs fem danske varehuse er i Taastrup, Gentofte, Odense, Aarhus og Aalborg.

Egentlig var en sjette butik også på vej i Esbjerg, men for nylig valgte IKEA at trække i bremsen. Efter planen skulle det nye varehus have stået klar i 2021, men da flere køber deres varer på nettet, er planerne udskudt.

Planer med indflydelse

Men erfaringerne fra det nye butikskoncept vil sammen med andre forhold få indflydelse på, hvad der skal ske med planerne i Esbjerg.

- Hos IKEA har vi ambitiøse planer for fremtiden, og som en del af disse planer diskuteres det i øjeblikket i IKEA, hvordan vi i fremtiden skal møde vores kunder i en verden, der bliver stadig mere digital. Disse planer har indflydelse på, hvordan IKEA bygger nye varehuse og dermed har det også indflydelse på IKEA Danmarks planer for vores kommende varehus i Esbjerg. Indtil IKEA har denne afklaring på plads, er byggeriet af varehuset i Esbjerg sat på pause, oplyser IKEA Danmarks kommunikationsafdeling i en skriftlig kommentar til JydskeVestkysten.

Det ligger da heller ikke lige for, at åbne en af de såkaldte Planning Stores i Esbjerg. For i første omgang vil IKEA åbne prøveudgaver af disse butikker i New York, Shanghai og Ryiadh.

IKEA meddelte i sidste uge, at man satte Esbjerg-varehuset på hold som en som konsekvens af ændret forbrugsmønster med især øget nethandel. IKEA har dog så sent som i sidste måned købt den 55.000 kvadratmeter store grund i Kjersing af Pedersen Gruppen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Han sagde nej til landsholdet: Esbjergs måske bedste forsvarsspiller gennem tiderne er død

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Helsingør svækket til møde med EfB

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce