Annonce
Vejen

Ikke alle politikere synes om studietur til London

Formanden for Udvalget for skoler og børn, Claus Kulmbach, forsvarede den planlagte tur til London. Normalt tager udvalgsmedlemmerne afsted til børnetopmøde i Aalborg - men har denne gang valgt at veksle til en tur til den britiske hovedstad. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Medlemmerne af Udvalget for skoler og børn veksler deres deltagelse på det årlige børnetopmøde i Aalborg med en inspirationstur til den britiske hovedstad. Det gav verbal strid i byrådssalen.

Vejen Kommune: Medlemmerne af Udvalget for skoler og børn i Vejen Kommune har en plan om at tage på en studietur til den britiske hovedstad London.

Selv om studieturen ikke kræver ekstra bevilling i forhold til udvalgets budget, så var der alligevel en længere debat på det seneste byrådsmøde, som blev afviklet via skype. Mens nogle politikere var decideret imod, at udvalget tog afsted, så havde løsgængeren Anni Grimm en helt anden dagsorden. Hun var således ikke imod udvalgets studietur til London som sådan. Men hun mente, at reglerne for inhabilitet var overtrådt:

- Der bør være inhabilitet, når et udvalgsmedlem får en økonomisk vinding ved, at byrådet godkender tabt arbejdsfortjeneste i forhold til vederlagsordningen. Jeg mener ikke, at det pågældende medlem kan deltage i sagsbehandlingen.

Det blev dog tilbagevist af kommunaldirektør Ole Slot:

- Der er ikke tale om inhabilitet. Byrådet har selv godkendt bestemmelserne om at gå fra fast vederlag til dækning af dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. Hvis et samlet udvalg skal rejse, så skal byrådet behandle det. Den interesse er ikke så stor, at den kan medføre inhabilitet, konstaterede kommunaldirektøren.

Annonce

Sådan blev der stemt

Ved afstemningen var der 22 byrådsmedlemmer, som stemte for indstillingen.

Anni Grimm (løsgænger) stemte imod, da hun finder, at beslutningen er i modstrid med byrådets regler om vederlag og udtryk for opstilling af særregler for enkeltmedlemmer med henblik på økonomisk vinding.

Maya Ryom, Enhedslisten, Claus Grimm (løsgænger) og Martin Boye, Liberal Alliance stemte imod.

Elin Winther, Socialdemokratiet, stemte hverken for eller imod.

Baggrunden for turen

Formanden for Udvalget for skoler og børn, Claus Kulmbach, redegjorde for baggrunden for planerne om studieturen:

- Vi har kastet øjnene på London Challenge, fordi vi gerne vil se nærmere på, hvordan det er lykkedes at lære af hinanden. Man har formået at løfte eleverne - særligt dem, der har det svært. Det vil vi rigtig gerne blive klogere på. Vi har ikke for vane at bruge penge på studieture, men vi har valgt at veksle vores deltagelse i børnetopmødet i Aalborg, og turen til London kan stort set holdes inden for samme udgiftsramme, sagde Claus Kulmbach.

Enhedslistens Maya Ryom henviste til, at der ved budgetlægningen i fjor blev sparet på vikardækningen rundt på skolerne.

- Det vi har hørt fra skolerne er, at de ønskede ro. Det er fint nok at veksle en udgift fra et KL-møde til en tur til London. Men det er alligevel en udgift, og det hænger ikke rigtig sammen for mig. Skolerne har brug for ro, og der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken igen.

Også Liberal Alliances Martin Boye var imod:

- Jeg savner at kunne se, hvilket beløb der er estimeret. Ikke at jeg ikke kan unde udvalget en tur til England, men jeg vil foreslå, at de penge bliver i kassen, sagde Martin Boye.

Claus Kulmbach: - Det her handler ikke om, at der er penge, som går fra skolerne. Det er penge, der er budgetlagt. Vi vil gerne lade os inspirere, og da vi er i gang med en proces med læringsmiljøer, så passer det her som fod i hose.

Studieturen skulle egentlig have været afviklet her i april, men på grund af coronakrisen er turen flyttet til november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce