Annonce
Varde

Ikke en eneste tilhører dukkede op: Byrådsmøde tog kun 31 minutter

Borgmester Erik Buhl (V) byder velkommen til et tidligere byrådsmøde. Arkivfoto: André Thorup
Der var ikke rigtigt noget spændende på byrådets dagsorden i januar, så det var lynhurtigt overstået.

Varde Kommune: Det var den kedeligste byrådsdagsorden, som denne journalist indtil nu har oplevet, som byrådet skulle igennem tirsdag aften. Mange af punkterne handlede om ting som skolernes ferieplan og godkendelse af takster, og der var derfor heller ikke mødt en eneste tilhører op.

Derfor var det også næsten ekstremt hurtigt overstået. 31 minutter tog det, før politikerne var igennem hele den åbne dagsorden - og det var inklusiv fællessang og et nummer fra nogle af musikskolens elever.

Annonce

Klar til ekspropriation

Men at det er kedeligt, er ikke det samme som, at intet vigtigt var på dagsorden.

For eksempel godkendte byrådet, at kommunen kan ekspropriere, hvis der er nogle af lodsejerne omkring Holme Å, der ikke vil være med til genopretningen. Det er et nødvendigt skridt, hvis vi skal være helt sikker på, at den gamle å kommer tilbage til fordums styrke, og at Holme Kanal bliver dækket til med jord. Holme Kanal blev i sin tid bygget for at bringe vand til Karlsgårde, og dermed blev åen næsten tømt for vand.

Det blev også godkendt, at der bliver lavet et plangrundlag for et nyt boligområde i Næsbjerg, så der kan komme gang i udviklingen, så snart elmasterne, der løber igennem en del af byen, bliver taget ned. Ingvard Ladefoged (S) ønskede i den forbindelse et fortsat pres på det statsejede Energinet for at få masterne ned, og det lovede borgmester Erik Buhl (V).

Janderup Sogns Aktivitetshus får et lån, så det kan skifte fra gaskedler til varmepumper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce