Annonce
Varde

Ikke en eneste tilhører dukkede op: Byrådsmøde tog kun 31 minutter

Borgmester Erik Buhl (V) byder velkommen til et tidligere byrådsmøde. Arkivfoto: André Thorup
Der var ikke rigtigt noget spændende på byrådets dagsorden i januar, så det var lynhurtigt overstået.

Varde Kommune: Det var den kedeligste byrådsdagsorden, som denne journalist indtil nu har oplevet, som byrådet skulle igennem tirsdag aften. Mange af punkterne handlede om ting som skolernes ferieplan og godkendelse af takster, og der var derfor heller ikke mødt en eneste tilhører op.

Derfor var det også næsten ekstremt hurtigt overstået. 31 minutter tog det, før politikerne var igennem hele den åbne dagsorden - og det var inklusiv fællessang og et nummer fra nogle af musikskolens elever.

Annonce

Klar til ekspropriation

Men at det er kedeligt, er ikke det samme som, at intet vigtigt var på dagsorden.

For eksempel godkendte byrådet, at kommunen kan ekspropriere, hvis der er nogle af lodsejerne omkring Holme Å, der ikke vil være med til genopretningen. Det er et nødvendigt skridt, hvis vi skal være helt sikker på, at den gamle å kommer tilbage til fordums styrke, og at Holme Kanal bliver dækket til med jord. Holme Kanal blev i sin tid bygget for at bringe vand til Karlsgårde, og dermed blev åen næsten tømt for vand.

Det blev også godkendt, at der bliver lavet et plangrundlag for et nyt boligområde i Næsbjerg, så der kan komme gang i udviklingen, så snart elmasterne, der løber igennem en del af byen, bliver taget ned. Ingvard Ladefoged (S) ønskede i den forbindelse et fortsat pres på det statsejede Energinet for at få masterne ned, og det lovede borgmester Erik Buhl (V).

Janderup Sogns Aktivitetshus får et lån, så det kan skifte fra gaskedler til varmepumper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce