Annonce
Sport

Ny mand på plads: Ribe-Esbjerg HH henter kanonkonge hjem fra Frankrig

Torben Petersen er en særdeles skudstærk venstre back, og i den kommende to sæsoner skal han spille i Ribe-Esbjerg HH, der henter ham hjem fra franske Istres, hvor han ellers er sit holds topscorer. Foto: Ole Nielsen
27-årige Torben Petersen skifter efter denne sæson franske Istres ud med Ribe-Esbjerg. Cheftræner har store forventninger til den tidligere Århus-profil.
Annonce

HÅNDBOLD: Det er jo egentlig meget betryggende, når man som klub henter en ny spiller, og han allerede godt ved, hvor målet står på sin nye hjemmebane.

Og det må man sige, at Torben Petersen gør.

11 mål på lige så mange skud og fire assists oveni hatten. Det var, hvad han præsterede, da han sidst var på besøg i Blue Water Dokken i Esbjerg. Dengang var han en del af en særdeles frygtet bagkæde i Århus Håndbold sammen med Nikolaj Læsø og Anders Kragh Martinusen.

Nu er Torben Petersen i sydfranske Istres, der er en by vest for Marseille blot 20 minutters kørsel fra Middelhavet, men til sommer vender han altså snuden hjem igen.

- Jeg glæder mig. Hernede har det været ret trist indtil videre med skrappe corona-restriktioner og lange pauser mellem kampene, så det har været meget anderledes, selvom det spillemæssigt er gået fint. Derfor har jeg udnyttet klausul i min kontrakt til at komme hjem, fortæller han.

Og Ribe-Esbjerg-cheftræner Kristian Kristiansen var altså vaks ved havelågen, da muligheden bød sig.

- Jeg var overhovedet ikke i tvivl. Torben har det hele. Han er taktisk klog, og han er dygtig i begge ender af banen. Han er tiltænkt en stor rolle, lyder trænerens vurdering.

Netop det sidste omkring en pæn stor rolle på holdet har været med til at gøre udslaget.

- Planerne lyder spændende, og jeg synes, at Ribe-Esbjerg HH er ved at få sammensat et spændende hold. Det ser jeg frem til at blive en del af, siger Torben Petersen, der har underskrevet en toårig aftale.

Torben Petersen har bestået det obligatoriske lægetjek og underskrevet en toårig aftale. Foto: Ribe-Esbjerg HH
Annonce

Ud af KIF-aftale

Egentlig skulle Torben Petersen slet ikke have spillet i Frankrig i denne sæson. Han havde lavet en aftale med KIF Kolding, men klubbens økonomiske problemer gjorde, at han igen kom ud af aftalen.

Torben Petersen er oprindelig fra landsbyen Østerby mellem Højer og Tønder, men i første omgang er det nu ikke planen at flytte tilbage til området.

- Måske tager jeg en overnatning i ny og næ, men ellers skal jeg igen bo sammen med min kæreste i Aarhus. Hun er i gang med en Ph.d.-afhandling, og derfor har hun ikke haft muilighed for at være med i Frankrig, så det har da bestemt også været hårdt at være væk fra hende i så lang tid.


Ribe-Esbjerg HH er ved at få sammensat et spændende hold. Det ser jeg frem til at blive en del af

Torben PetersenAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce