Annonce
Aabenraa

Ikke flere smittede med COVID-19 efter mikroudbrud

Der er ikke fundet yderligere smittede med COVID-19 i hjemmeplejen eller ved Hjernecenter Syd, efter at Aabenraa Kommune sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget en grundig opsporing og inddæmning på baggrund af de positive testsvar, som man modtog for lidt mere end to uger siden. Arkivfoto: Jacob Schultz
Efter at tre medarbejdere og to borgere var testet positive med COVID-19 i henholdsvis hjemmeplejen og Hjernecenter Syd, er testresultaterne fra både første og anden testrunde nu analyseret. Testsvarene viser, at ingen af de øvrige i alt 34 borgere og 96 medarbejdere har COVID-19.
Annonce

AABENRAA: - Jeg er glad for, at der ikke er yderligere smittede med COVID-19 i hjemmeplejen eller ved Hjernecenter Syd, efter vi sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget en grundig opsporing og inddæmning på baggrund af de positive testsvar, som vi modtog for lidt mere end to uger siden.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, efter at 34 borgere og 96 medarbejdere er blevet testet for COVID-19 to gange, som retningslinjerne foreskriver. Ingen af testsvarene har vist sig at være positive.

Testene af borgerne og medarbejderne blev iværksat, fordi en medarbejder i hjemmeplejen samt to medarbejdere og to borgere ved Hjernecenter Syd for cirka to uger siden blev testet positive for COVID-19.

Undervejs har alle nødvendige forholdsregler været taget for at inddæmme og begrænse smitten, og Aabenraa Kommune har løbende været i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Selvom flere ikke er konstateret smittet med COVID-19 i hverken hjemmeplejen eller ved Hjernecenter Syd, så vil Aabenraa Kommune stadig have et stort fokus på at begrænse risikoen for eventuelle nye smittede.

- Aabenraa Kommune tager fortsat situationen alvorlig, og vi vil fortsat have fokus på at begrænse smitterisikoen ved at holde afstand, have fokus på hygiejne og rengøring samt bruge værnemidler ved borgerkontakt, siger Karen Storgaard Larsen.


Aabenraa Kommune tager fortsat situationen alvorlig, og vi vil fortsat have fokus på at begrænse smitterisikoen,

Karen Storgaard Larsen, sundhedsdirektør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce