Annonce
Aabenraa

Ikke kun du, Jan Riber, ønsker at bevare Damgaard Mølle

Læserbrev: Jan Riber Jakobsen (K) forsøger med sit læserbrev at skabe en stemning om et kultur- og fritidsudvalg, der ikke vil støtte Damgaard Mølle.

Uden at jeg vil eller kan referere fra udvalgsmødet, lyttede jeg mig til, at der var bred opbakning til at finde en god løsning for at understøtte driften af Damgaard Mølle fremadrettet.

Ansøgningen fra Damgaard Mølle har for mig at se to vinkler. Dels er ansøgningen på kr. 20.000 begrundet, med at møllens økonomi er truet pga. coronapandemien, dels forudser de et driftsunderskud på kr. 4.000 i 2020 og budgetterer ligeledes med et (corona)-driftsunderskud på kr. 11.000 i 2021.

Annonce

Da foreningen har oplyst, at den har en likviditet på kr. 111.000, tænker jeg ikke, at foreningens økonomi er ”truet på den korte bane”, og at den derved pr. automatik skal modtage et årligt fremadrettet driftstilskud på kr. 20.000.

Ansøgningen fra Damgaard Mølle begrundes ligeledes med, at man i lighed med Slotsvandmøllen ved Brundlund Slot ønsker et fast årligt tilskud fra Aabenraa Kommune på kr. 20.000 til driften af Damgaard Mølle.

Det er på baggrund af dette, at KFU ønsker at finde en god løsning for fremadrettede driftstilskud til Damgaard Mølle.

På KFU udvalgsmødet den 2. december fremkom et par spørgsmål, som vi har bedt forvaltningen fremskaffe svar på. Derfor blev sagen udsat til fornyet behandling den 13. januar 2021.

Så Jan Riber Jakobsen………Ikke kun du ønsker at bevare Damgaard Mølle som en vigtig kulturarv for Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce