Annonce
Erhverv

Ikonisk morgenmadsprodukt er tilbage på danske hænder

Allan Lundgren/Ritzau Scanpix
Crispy Food fra Gørlev har købt OTA Solgryn fra PepsiCo. Solgrynene bliver der dog ikke ændret på.

Det ikoniske danske morgenmadsprodukt OTA Solgryn er tilbage på danske hænder.

Crispy Food har nemlig købt OTA Solgryn fra PepsiCo med overtagelse den 2. september 2019.

Det oplyser Crispy Food i en pressemeddelelse.

- Vi har købt Solgryn, fordi det høje positive kendskab til et sundt kvalitetsprodukt tiltaler moderne forbrugere, siger Christian Bring, der er topchef for Crispy Food og Nakskov Mill Foods, i pressemeddelelsen.

- Det er vanskeligt at finde stærkere danske brands end netop Solgryn, og strategisk passer det perfekt sammen med vores øvrige morgenmadsprodukter, siger han.

OTA Solgryn så dagens lys i 1898, dengang under navnet Avena. I 1933 blev navnet ændret til OTA Solgryn.

Den røde og hvide pakke med den gule sol har i mange år været populær på morgenmadsbordet. Tilbage i 2007 blev pakken endnu mere populær, efter at Ota Solgryn havde lavet en reklamefilm med det danske fodboldikon Michael Laudrup.

Crispy Food oplyser, at der ikke bliver ændret på selve solgrynene efter opkøbet.

- Det vil for eksempel stadig være den samme ristning af havren, der giver den velkendte lidt nøddeagtige smag. Der er heller ikke planer om dramatiske ændringer af pakkerne, står der i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce