Annonce
Tønder

Ild blussede op efter brand på historisk gård - men kom hurtigt under kontrol

Den gamle gård i Sæd er to gange på bare seks uger blevet hærget af brand. Foto: Uwe Iwersen

Sæd/Tønder: Brandvæsenet var tirsdag aften tilbage på den gård på Sprøjtehusvej 1 i Sæd, som mandag aften blev hærget af en voldsom brand. Ilden var blusset op igen, men brandfolkene var hurtigt på pletten og fik slukket de ulmende flammer.

- Det er det samme sted i det samme hus, så vi går ud fra, der er tale om en mindre genopblusning. Efter sådan en brand kan gløderne ligge og ulme i rigtig lang tid, indtil det får fat i et eller andet, der kan brænde. Men vi fik det hurtigt klaret og er hjemme igen, forklarer indsatsleder ved Brand & Redning Sønderjylland, Per Munch Frandsen.

Mandagens brand på gården var den anden på blot seks uger. Natten mellem 16. og 17. september nedbrændte tre af gårdens fire længer. Mandag 4. november gik det ud over stuehuset fra 1883, der på fem timer blev forvandlet til en rygende ruin.

Det er nu op til politiet at finde frem til, hvorfor der udbrød brand i huset. Der er mistanke om, at branden er påsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce