Annonce
Note

Høje flammer: Voldsom brand brød ud i landejendom

En ladebygning brændte kraftigt, men det lykkedes brandfolkene at forhindre branden i at sprede sig til stuehuset. Privatfoto
Lørdag morgen stod en landejendom ved Gummesmarkvej i flammer. Sydvestjysk Brandvæsen nåede hurtigt frem og slukkede ilden, inden hele gården brændte ned.

Bramming: Lørdag morgen Klokken 06:33 modtog politiet en anmeldelse om, der var høje flammer over en landejendom ved Gummesmarkvej nord for Bramming.

Frivillige brandfolk var hurtigt på scenen, og de fik straks selskab af Sydvestjysk Brandvæsen og indsatsleder Niels Holm.

- Det brændte voldsomt, da vi kom derud. Det stod hurtigt klar, at vi fik brug for ekstra brandbiler fra Esbjerg, fortæller Niels Holm, der er beredskabsinspektør ved Sydvestjysk Brandvæsen.

Ilden havde sat ind på begge sider af landejendommens lade, og brandfolkenes opgave lød nu på at standse ilden fra at brede sig til det tilhørende stuehus og gårdens maskinrum.

- Vi lykkedes med at begrænse omfanget af ilden, og da de ekstra styrker ankom, jamen så begyndte det jo at hjælpe en hel del, beretter Niels Holm.

Allerede klokken 07:17 fik brandvæsenet kontrol over ilden og efterslukningen kunne begynde. Politiet ved ikke, hvad der har forårsaget branden, indtil efterslukningen er helt færdig og den beskadigede lade er blevet undersøgt. Politiets vagtchef konstaterer dog, at det har lynet meget i området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce