Annonce
Esbjerg

Ildsjæl fra Jerne IF fik rejselegat

Det var bestyrelsesmedlem i DBU Jylland, Jens Christian Hansen, som overrakte rejselegatet til Alfred Richardt (t.v.) ved unionens delegeretmøde i Herning. Foto: DBU Jylland
Den 72-årige tidligere ejendomsmægler Alfred Richardt har været frivillig leder i JIF i 47 år.
Annonce

Esbjerg: Under DBU Jyllands delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter i weekenden fik den 72-årige Alfred Richardt fra Jerne IF overrakt unionens rejselegat for 2020 for et imponerende frivilligt arbejde gennem ikke færre end 47 år.

Det var unionens bestyrelsesmedlem Jens Christian Hansen, som overrakte legatet til esbjergenseren foran knap 300 ligesindede ved delegeretmødet, som altid finder sted i begyndelsen af januar.

- Alfred er meget vellidt, positiv og løsningsorienteret. Alle i klubben betragter ham som en ægte JIF-mand med et hjerte, som banker for klubben. Han har også styr på sine ting og er meget pligtopfyldende. Han bruger dagligt flere timer på kassererposten, og der er mange, som ringer til ham om alle mulige klubrelaterede forhold, siger næstformanden i Jerne IF, Grethe B. Nørgaard.

Alfred Richardt er tidligere ejendomsmægler og stoppede som knap 67-årig hos EDC Bolig. Han kom til Esbjerg fra København i 1971 og begyndte som spiller. Allerede året efter blev han kasserer, men i de mange år som frivillig i klubben har han haft forskellige poster. Han har været medlem af sponsorudvalget, holdleder, bestyrelsesmedlem, formand for fodboldudvalget, formand for hele foreningen i nogle år, ligesom han var med til at starte støtteforeningen Jerne IF’s Venner, hvor han var sekretær. Alfred Richardt var også med til at starte og gennemføre klubbens traditionsrige julestævne, som dog i de senere år er blevet noget mindre end tidligere.

Blev æresmedlem i 2010

Alfred Richardt og Ulla Møller bor i Ewaldskrogen 11, og med den kæmpemæssige indsats Alfred har ydet for Jerne IF er han naturligvis æresmedlem i klubben. Han blev udnævnt til æresmedlem i 2010 og modtog et emblem. For nylig fik Alfred Richardt mere hæder, da han blev tildelt DBU’s sølvnål.
Annonce

Alfred er et ikon

Alfred modtog allerede nyheden om prisen på hjemmebane, nemlig ved JIF’s julebanko, hvor han som altid var med som opråberens bisidder og holder styr på tallene. Midt i seancen kom Grethe B. Nørgaard og overraskede klubikonet med hæderen, som så blev officiel i weekenden i Herning. Man kan i øvrigt på DBU Jyllands hjemmeside se en video, hvor Alfred Richardt bliver overrasket ved julebankospillet og får nogle pæne ord med på vejen af Grethe B. Nørgaard.

- Klubben betyder stort set alt for mig. Jeg kan li’ at arbejde for JIF, og det er meget overvældende for mig at modtage hæderen, siger Alfred Richardt, der har været kasserer uafbrudt siden 1999.

Med prisen følger en tur for to til én af herrelandsholdets udekampe i det kommende år, hvor han altså kommer meget tæt på spillerne og lederne og dermed får en oplevelse for livet.

Delegeretmødet i Herning blev overværet af blandt andre Alfreds hustru, Ulla Møller, formanden for JIF, Steen Tonnesen, Grethe B. Nørgaard, Ulrik FalkenhøJ og Lars Larsen, alle JIF.

- Min kone Ulla er også interesseret i fodbold, så det bliver hende, som jeg tager med på turen til udlandet, men vi har endnu ikke bestemt til hvilken kamp, fortæller Alfred.

- Jeg har haft flere store oplevelser som spiller og leder i JIF, men én af de største var i 1972, hvor jeg var med i den trup, som med Egon Jensen som træner blev jyske mestre i serie 2, men også begivenhederne i forbindelse med klubbens 100 års jubilæum i 2006 husker jeg tilbage på med stor glæde, siger Alfred Richardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce