Annonce
Esbjerg

Ildsjæl fra Jerne IF fik rejselegat

Det var bestyrelsesmedlem i DBU Jylland, Jens Christian Hansen, som overrakte rejselegatet til Alfred Richardt (t.v.) ved unionens delegeretmøde i Herning. Foto: DBU Jylland
Den 72-årige tidligere ejendomsmægler Alfred Richardt har været frivillig leder i JIF i 47 år.

Esbjerg: Under DBU Jyllands delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter i weekenden fik den 72-årige Alfred Richardt fra Jerne IF overrakt unionens rejselegat for 2020 for et imponerende frivilligt arbejde gennem ikke færre end 47 år.

Det var unionens bestyrelsesmedlem Jens Christian Hansen, som overrakte legatet til esbjergenseren foran knap 300 ligesindede ved delegeretmødet, som altid finder sted i begyndelsen af januar.

- Alfred er meget vellidt, positiv og løsningsorienteret. Alle i klubben betragter ham som en ægte JIF-mand med et hjerte, som banker for klubben. Han har også styr på sine ting og er meget pligtopfyldende. Han bruger dagligt flere timer på kassererposten, og der er mange, som ringer til ham om alle mulige klubrelaterede forhold, siger næstformanden i Jerne IF, Grethe B. Nørgaard.

Alfred Richardt er tidligere ejendomsmægler og stoppede som knap 67-årig hos EDC Bolig. Han kom til Esbjerg fra København i 1971 og begyndte som spiller. Allerede året efter blev han kasserer, men i de mange år som frivillig i klubben har han haft forskellige poster. Han har været medlem af sponsorudvalget, holdleder, bestyrelsesmedlem, formand for fodboldudvalget, formand for hele foreningen i nogle år, ligesom han var med til at starte støtteforeningen Jerne IF’s Venner, hvor han var sekretær. Alfred Richardt var også med til at starte og gennemføre klubbens traditionsrige julestævne, som dog i de senere år er blevet noget mindre end tidligere.

Annonce

Blev æresmedlem i 2010

Alfred Richardt og Ulla Møller bor i Ewaldskrogen 11, og med den kæmpemæssige indsats Alfred har ydet for Jerne IF er han naturligvis æresmedlem i klubben. Han blev udnævnt til æresmedlem i 2010 og modtog et emblem. For nylig fik Alfred Richardt mere hæder, da han blev tildelt DBU’s sølvnål.

Alfred er et ikon

Alfred modtog allerede nyheden om prisen på hjemmebane, nemlig ved JIF’s julebanko, hvor han som altid var med som opråberens bisidder og holder styr på tallene. Midt i seancen kom Grethe B. Nørgaard og overraskede klubikonet med hæderen, som så blev officiel i weekenden i Herning. Man kan i øvrigt på DBU Jyllands hjemmeside se en video, hvor Alfred Richardt bliver overrasket ved julebankospillet og får nogle pæne ord med på vejen af Grethe B. Nørgaard.

- Klubben betyder stort set alt for mig. Jeg kan li’ at arbejde for JIF, og det er meget overvældende for mig at modtage hæderen, siger Alfred Richardt, der har været kasserer uafbrudt siden 1999.

Med prisen følger en tur for to til én af herrelandsholdets udekampe i det kommende år, hvor han altså kommer meget tæt på spillerne og lederne og dermed får en oplevelse for livet.

Delegeretmødet i Herning blev overværet af blandt andre Alfreds hustru, Ulla Møller, formanden for JIF, Steen Tonnesen, Grethe B. Nørgaard, Ulrik FalkenhøJ og Lars Larsen, alle JIF.

- Min kone Ulla er også interesseret i fodbold, så det bliver hende, som jeg tager med på turen til udlandet, men vi har endnu ikke bestemt til hvilken kamp, fortæller Alfred.

- Jeg har haft flere store oplevelser som spiller og leder i JIF, men én af de største var i 1972, hvor jeg var med i den trup, som med Egon Jensen som træner blev jyske mestre i serie 2, men også begivenhederne i forbindelse med klubbens 100 års jubilæum i 2006 husker jeg tilbage på med stor glæde, siger Alfred Richardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce