Annonce
Billund

Ildsjæle vil høre børnene

Tre engelske kvinder vil høre børnenes version af at skulle flytte - land og hjem.

Børnene følger med, når de voksne har fået et nyt job eller vil prøve et andet liv i en anden by eller et andet land. Andre børn er tvunget ud i at flygte med deres familie. Men hvordan oplever de det egentligt, børnene? Oplever de de samme forskelle som voksne, føler de sig anderledes og har de svært ved at blive en del af et fællesskab? Det er tre engelske kvinder blevet så nysgerrige på, at de kan se en levevej i det.

Lucy Read, 29 år, kunstner fra Wales, Rachel Gardiner Faulkner, 41 år, selvstændig inden for kultur, leg, læring og kreativitet fra Skotland og Amanda John, 46 år, lærer og speciallærer fra England, er i øjeblikket med i kapløbet om Trekantområdets Kulturkatalysators pulje på 250.000 kroner. De er blandt tre finalister og håber på, at det lykkes, for pengene kan være startskuddet til fast arbejde. De er alle tre ægtefæller til mænd, der har arbejde i området, og har alle lang erfaring med blandt andet selvstændig virksomhed med børn, kunst og formidling fra deres hjemland.

Deres projekt går ud på at styrke børns selvværd og selvtillid, trivsel og udvikling gennem kunstneriske og kommunikative projekter.

- Kunst er et sprog i sig selv, og derfor er det ikke så vigtigt, hvilket sprog deltagerne taler, siger Lucy Read, der tidligere har arbejdet i Billund med et sengeprojekt på biblioteket, hvor børnene har tegnet på sengetøj.

- Mange har spurgt, om projektet er frivilligt. Vi har tidligere arbejdet professionelt på området gennem fondssøgning, kommuner og projektfinansiering. Med pengene fra Region Syddanmark kan vi gennemføre projektet og forhåbentlig komme til at arbejde med det på et professionelt plan her fremover. Vinder vi ikke pengene, går vi selvfølgelig videre ad andre kanaler for at gennemføre projektet, fortæller Rachel Gardiner Faulkner.

Projektet

handler om børnenes stemmer i en voksen verden og skal skabe fællesskab, nye venner på tværs af kulturer og give rum til børnenes ideer og kreativitet.


  • Indebærer kunst, måske et bogprojekt, skrivning af postkort og breve til andre grupper i andre lokalsamfund og meget mere.

  • Vinderen af Kulturkatalysator kåres den 13. oktober.
Annonce
Billund For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Lokale ildsjæle i pressens tjeneste

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Haderslev

Her er listen over Haderslevs nye byråd: Se, hvilke poster politikerne får

Annonce