Annonce
Nordtyskland

Illegale fester driver smittetallet i vejret

Blandt andre er talrige vikarer på fiskefabrikken Vega Salmond i Handewitt blevet smittet med coronavirus.
Annonce

FLENSBORG: Efter flere dage med fortrinsvis ukonkrete udtalelser om bølgen af nye tilfælde af corona i Flensborg, bliver overborgmester Simona Lange nu mere konkret.

- Cirka halvdelen af infektionerne stammer fra nytårsfester i tre virksomheder, forklarer overborgmesteren ifølge Flensburger Tageblatt.

Tidligere er det kommet frem, at nogle primært rumænske løsarbejdere i flere fødevarevirksomheder ved Flensborg var mødtes til mindst en nytårsfest, der på grund af det nuværende forsamlingsforbud såvel privat som i det offentlige rum naturligvis var ulovlige.

Blandt andet var de pågældende ansat som vikarer på fiskefabrikken Vega Salmon i Handewitt lige vest for Flensborg samt på en pølsefabrik i Böklund nordøst for Slesvig.

Tidligere havde Flensborg Kommune betegnet smittebølgen som svært gennemskuelig.

Var smitten ikke blevet spredt på denne vis havde der fredag ikke været 169 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af de seneste syv døgn, men blot 84. I så fald havde Flensborg ikke været blandt de mest smitteramte lokalområder i Slesvig-Holsten, men havde ligget under det slesvig-holstenske gennemsnit, der senest er opgjort til 91,8 pr. 100.000 personer på en uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce