Annonce
Billund

IM Genbrug mangler frivillige til butikken

IM Genbrug i Grindsted åbnede i 2019 og kunne godt bruge lidt flere hænder. Arkivfoto: Martin Ravn
Genbrugsbutikken IM Genbrug i Grindsted driver i øjeblikket butik med kun ti frivillige. Der er brug for flere hænder.

Grindsted: IM Genbrug mangler frivillige hænder - både af den slags der kan løfte noget tungt, og den slags, der har lyst til at gå til hånde i butikken.

- Vi har brug for frivillige rundt omkring i alle afdelinger - både i møbel-, isenkram, og kreativafdelingen, så man kan vælge ret frit, siger formand for butikken, Jytte Bechmann.

Indtil videre er butikken blevet drevet af kun ti frivillige, og det er for lidt, fordi det betyder længere vagter, og det gør det hele lidt sårbart, hvis én bliver syg eller bliver forhindret.

- Vi kan i hvert fald sagtens være 20 frivillige, siger Jytte Bachmann.

Normalt er vagterne på tre en halv time, men hvis man kun har to timer til rådighed, så er der også mulighed for det.

- Vi hjælper hinanden, og vi har et rigtig godt fællesskab. Kunderne siger tit, at det lyder som om, vi rigtig hygger os - og det gør vi også. Mange af os har sygdom eller skavanker, og det gør ikke noget, for igen, så hjælper vi hinanden, siger Jytte Bechmann.

De frivillige er fra 30 til over 70 år, så der er ingen krav om, at man skal være pensionist - alle kan være med.

Butikken holder informationsmøde for frivillige mandag den 27. januar klokken 11 i butikken på Vestergade 134 i Grindsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce