Annonce
Sport

Immobile bomber videre og forlænger Lazios sejrsstime

Alberto Lingria/Reuters
Lazio tog sin 11. sejr i træk i Serie A, da hovedstadsklubben lørdag hjemme slog Sampdoria overbevisende.

Lazio buldrer videre i den bedste italienske fodboldrække.

Lørdag blev Sampdoria slået overbevisende med 5-1, hvilket er Lazios 11. sejr i træk i Serie A. Ciro Immobile stod for tre af Lazios mål og udbyggede dermed sin i forvejen store føring på topscorerlisten.

Med sejren ånder hovedstadsklubben for alvor de to tophold - Juventus og Inter - i nakken. Lazio har med 45 point nu et enkelt op til Inter på andenpladsen, mens Juventus på førstepladsen har tre point mere på kontoen end holdet fra Rom.

Lazio kom foran allerede efter blot seks minutter i lørdagens opgør. Her var Felipe Caicedo på pletten, da han kom først på en returbold, som sikkert blev prikket i mål.

Ti minutter senere kom Ciro Immobile så på måltavlen for første gang, da han på straffespark fordoblede Lazios føring. Sampdorias Nicola Murru havde kort forinden pareret en bold med hånden i feltet, hvilket udløste Immobiles forsøg fra 11 meter-pletten.

Serie A-topscoreren gjorde det også til 3-0 et par minutter efter, da han efter et elegant træk forbi Sampdoria-målmand Emil Audero sparkede bolden i kassen og for alvor begravede gæsternes håb om få noget ud af turen til Rom.

Den italienske angribers 22. sæsonmål i ligaen kom, efter at han fik bolden serveret af forsvarsspiller Francesco Acerbi, som med en fremragende høj bold fra egen banehalvdel sendte Immobile i dybden.

Små ti minutter inde i anden halvleg blev det 4-0 ved angolanske Bastos.

Immobile fuldendte sit hattrick, da han på endnu et straffespark gjorde det til 5-0 med cirka en halv time tilbage.

I det 70. minut sørgede Karol Linetty for et trøstemål til Sampdoria, men gæsterne kom ikke tættere på og måtte altså kigge langt efter point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce