Annonce
Tønder

Imponerende start: TM Tønders U19-herrer sejrede i debuten

Der var pænt fyldt i hallen, da U19-holdet sejrede. Foto: Flemming Andersen

Tønder: TM Tønder U19-herrerne, der nu spiller ligahåndbold, fik en fremragende start på sæsonen. På hjemmebane besejrede holdet Bjerringbro-Silkeborg med 24-23 efter at have været bagud med tre mål ved pausen. U19-cheftræner i TM Tønder, Lars Hemmsen, er en glad mand efter kampen.

- Jeg er selvfølgelig rigtig stolt af den præstation, som de leverer, fortæller han.

Efter en knapt så heldig afslutning på første halvleg kom TM Tønder godt ud efter pausen. Spillerne havde ifølge Lars Hemmsen smidt debut-nerverne og vænnet sig til stemningen i hallen.

- De giver den faktisk bare fuld gas, og så ender det altså med at gå vores vej, fortæller træneren.

Han oplevede en hal med masser af tilskuere.

- Det var helt sindsygt. Det var virkelig flot, siger træneren, der mener, at sejren giver holdet en tro på, at det kan slå de store hold, når det spiller op til sit bedste.

- Det var virkelig en holdpræstation. De byder alle sammen ind, fortæller Lars Hemmsen.

Næste kamp for TM Tønders U19-herrer er på hjemmebane, når det søndag går løs mod Grindsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce