Annonce
Tønder

Ind i julen for fuld fart: Kører maraton på ski juleaftensdag

Morten Lambek og resten af holdet har efterhånden gennemført et maraton i flere discipliner. Stepmaskiner, romaskiner, løbebånd og motionscykler har stået for tur - nu er det skimaskinens tur. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Var det noget med et maraton juleaftensdag? Seks mennesker har indtil videre meldt sig til at køre et maraton, altså 42,195 kilometer, på skimaskiner hos SPS Gym i Tønder. Der er fortsat to pladser tilbage.
Annonce

TØNDER: Hvordan varmer du op til juleaften? Mens mange nok klarer de sidste detaljer om morgenen og formiddagen juleaftensdag, så er der også et hold særdeles aktive motionister, som løber ind i julens strabadser med høj puls. Bogstaveligt talt.

Klokken 7 om morgenen den 24. december er der nemlig startskud på et ski-maraton hos SPS Gym i Tønder. Centret råder over otte skimaskiner, som giver mulighed for at løbe langrend indendørs, og her går jagten på en god tid på de 42,195 kilometer inden julen for alvor sætter ind.

- Ideen kom til, efter vi prøvede at ro et maraton på romaskiner. Men man får virkelig ondt i rumpen af at ro så langt på en maskine, fordi sædet er så hårdt. Derfor tænkte vi, at vi måtte finde på noget andet, forklarer indehaver Morten Lambek fra SPS Gym i Tønder.

Som sagt så gjort. Invitationen blev sendt ud, og seks af otte maskiner er aktuelt besat.

Annonce

Først til mølle

Dermed er der to maskiner tilbage, som Morten Lambek håber at få besat. Ideen om en kalorieneutral jul er i hvert fald indgangsvinklen - og selv regner arrangøren ikke med at køre træt:

- Det bliver jo sådan en kalorieneutral juleaften, hvis man gør det. Man skal jo bare hygge sig juleaften, så jeg tænker det nok skal gå. Dengang vi roede et maraton tog vi videre til en fest bagefter, så alt er bestemt muligt, siger Morten Lambek med et smil.

Han forventer, at det tager lige omkring tre timer at nå de 42,195 kliometer på ski-maskinen. Undervejs er der i øvrigt julestemning for alle pengene, for træningscentret sætter en storskærm op med julefilm, som kører undervejs, inden der mellem klokken 11 og 12 er en fælles træning i centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce