Annonce
Tønder

Ind i julen for fuld fart: Kører maraton på ski juleaftensdag

Morten Lambek og resten af holdet har efterhånden gennemført et maraton i flere discipliner. Stepmaskiner, romaskiner, løbebånd og motionscykler har stået for tur - nu er det skimaskinens tur. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Var det noget med et maraton juleaftensdag? Seks mennesker har indtil videre meldt sig til at køre et maraton, altså 42,195 kilometer, på skimaskiner hos SPS Gym i Tønder. Der er fortsat to pladser tilbage.

TØNDER: Hvordan varmer du op til juleaften? Mens mange nok klarer de sidste detaljer om morgenen og formiddagen juleaftensdag, så er der også et hold særdeles aktive motionister, som løber ind i julens strabadser med høj puls. Bogstaveligt talt.

Klokken 7 om morgenen den 24. december er der nemlig startskud på et ski-maraton hos SPS Gym i Tønder. Centret råder over otte skimaskiner, som giver mulighed for at løbe langrend indendørs, og her går jagten på en god tid på de 42,195 kilometer inden julen for alvor sætter ind.

- Ideen kom til, efter vi prøvede at ro et maraton på romaskiner. Men man får virkelig ondt i rumpen af at ro så langt på en maskine, fordi sædet er så hårdt. Derfor tænkte vi, at vi måtte finde på noget andet, forklarer indehaver Morten Lambek fra SPS Gym i Tønder.

Som sagt så gjort. Invitationen blev sendt ud, og seks af otte maskiner er aktuelt besat.

Annonce

Først til mølle

Dermed er der to maskiner tilbage, som Morten Lambek håber at få besat. Ideen om en kalorieneutral jul er i hvert fald indgangsvinklen - og selv regner arrangøren ikke med at køre træt:

- Det bliver jo sådan en kalorieneutral juleaften, hvis man gør det. Man skal jo bare hygge sig juleaften, så jeg tænker det nok skal gå. Dengang vi roede et maraton tog vi videre til en fest bagefter, så alt er bestemt muligt, siger Morten Lambek med et smil.

Han forventer, at det tager lige omkring tre timer at nå de 42,195 kliometer på ski-maskinen. Undervejs er der i øvrigt julestemning for alle pengene, for træningscentret sætter en storskærm op med julefilm, som kører undervejs, inden der mellem klokken 11 og 12 er en fælles træning i centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Biltyven måtte lade bil være bil

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce