Annonce
Esbjerg

Indbrud hos tøjbutik i Ribe forpurret af røgkanoner

Natten til onsdag var der for fjerde gang indbrud hos tøjbutikken Mr. i Ribe. Arkivfoto: Palle Herløv
Natten til onsdag var der for fjerde gang indbrud i tøjbutikken Mr. Ribe. Denne gang fik tyvene kun få tyvekoster med sig på grund af effektive røgkanoner.

Ribe: Onsdag kl. 03.22 gik alarmen hos tøjbutikken Mr. i Ribe. To mænd havde smadret en rude med et koben, hvorefter de var brudt ind i butikken med en sæk, der skulle have været fyldt med mærkevarer.

Det var fjerde gang, der var indbrud hos Mr. i Ribe, men denne gang fik tyvene kun en skjorte, et par bukser og en taske med sig, idet butikkens røgkanoner forhindrede tyvene i at få mere med sig.

- Vi kan se på videoovervågningen, at to mænd har været i butikken med en sæk, og vi kan se, at de omkring kl. 02.00 har været foran butikken. De har kørt foran butikken og de har kigget ind ad vinduerne, siger ejer Keld Vestergaard og forklarer, at de to mænd var kørt i en grålig Audi med smadret bagrude, så tyvekosterne hurtigt kunne smides ind.

- Det er første gang, man får så lidt ud af et indbrud hos os, så hvis der skal være noget positivt ved det hele, så er det, at vores nye røgkanoner virkelig har effekt, siger Keld Vestergaard.

Syd- og Sønderjyllands Politi forklarer, at sagen stadig efterforskes, men alt tyder på, at indbruddet i Ribe kan kædes sammen med indbrud i både Padborg, Aabenraa og Tønder natten til onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce