Annonce
Kolding

Indbrud i helt nyt sognehus: - De er gået målrettet efter designermøbler

Indbrudstyvene har efterladt sig tydelige spor efter indbruddet. Ruderne i dørene er særdeles tykke, fortæller Eva Jespersen, der er formand for menighedsrådet i Vonsild Sogn. Foto: Søren Gylling
I weekenden var det nye sognehus i Vonsild udsat for indbrud, og ukendte gerningsmænd har stjålet flere forskellige designermøbler. Tyvene har tilsyneladende ikke været interesseret i elektronik, men er gået målrettet efter møblerne.
Annonce

Kolding: Da det nye sognehus i Vonsild blev indviet i slutningen af august, udråbte Eva Jespersen, formand for menighedsrådet i Vonsild Sogn, den imponerende bygning som Koldings flotteste nybyggeri, men mellem fredag og lørdag blev der slået skår i glæden.

Ukendte gerningsmænd har nemlig smadret en tyk rude i en dør og efterfølgende røvet sognehuset for primært designermøbler. Det fortæller Eva Jespersen mandag, lige som indbruddet også fremgår af Sydøstjyllands Politis døgnrapport.

- Det er garanteret sket med et meget stort redskab, for det er nogle meget tykke ruder, der sidder i dørene. De har været i graverbygningen og et kontor, fortæller Eva Jespersen.

Menighedsrådsformanden fortæller, at tyven er gået målrettet efter møbler. Da hun selv inspicerede sognehuset lørdag eftermiddag, kunne hun nemlig konstatere, at hverken computere eller andet elektronik var blevet stjålet.

- De har stjålet nogle gamle Arne Jacobsen syver-stole, som har stået på præstegården og lige er blevet malet, fordi vi tænkte, vi godt kunne bruge dem. De har også taget et Piet Hein-bord. Det er gamle designmøbler, som de har stjålet, siger Eva Jespersen.

- Der er stjålet enkelte småting. For eksempel er der forsvundet et lammeskind, en adventsstage og nogle julegaver til vores frivillige, siger hun.

Sognehuset har allerede aftalt med bygherren på det nye sognehus, at vinduerne skal skiftes. Foto: Søren Gylling
Annonce

Indbrud for anden gang

Menighedsrådsformanden frygter, at der er en decideret sognehus-tyv på spil i Kolding, efter der den 26. november også var indbrud i Nr. Bjert Kirke. Her blev der også stjålet designermøbler. Ifølge politiet blev der stjålet møbler for 50.000 kroner i Nr. Bjert Kirke.

- Det tyder på, at der er nogen, der går bevidst efter sognehuse og designermøbler, siger hun, der nu er ved at overveje, hvordan sognehuset skal sikres i fremtiden.

Det er nemlig ikke første gang, det nye sognehus har haft ubudne gæster, fortæller menighedsrådsformanden. Inden huset overhovedet var blevet indviet, var stedet nemlig også udsat for indbrud.

- Der mistede vi en ovn, induktionsplade og andre ting fra køkkenet. Det var alt sammen lige blevet installeret. Der må have været nogen, der vidste, vi havde nogle nye ting, siger Eva Jespersen.

Annonce

Går ud over daglig drift

Weekendens indbrud er blevet meldt til både politi og forsikringen. Eva Jespersen fortæller, at sognehuset har en selvrisiko på 15.000 kroner.

- Og det er bare penge, vi mister til den daglige drift, siger hun.

- Skadeservice har været herude for at udbedre skaderne og sat plader op foran ruderne. Vores kirkeværge har haft fat i bygherren på sognehuset, og vi har lavet en aftale om at få skiftet vinduerne ud. Så det bliver ordnet rimelig hurtigt, siger Eva Jespersen.

Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Esbjerg

Hverdagen

Annonce