Annonce
112

Indbrud i villa Varde - men færre kom hjem til den sure oplevelse i 2019

Færre i Varde Kommune har haft indbrud i de seneste fire år, men det hjalp tirsdag ikke en familie på villavejen Sletten i Varde. Genrefoto: Morten Nielsen

Varde: Det hjælper ikke den familie på Sletten i Varde, som tirsdag aften kom hjem til et indbrud i villaen, men der er færre indbrud i private hjem i disse år.

På Sletten var der stjålet et ur af mærket Pulsar og muligvis også andet. Det var svært at se. Men i hvert fald havde "man" været i stue, køkken og badeværelse.

Der var brugt to forskellige værktøjer med en bredde på ti millimeter og en bredde på 45 millimeter til at bryde en terrassedør op. Muligvis en skruetrækker og et koben.

Annonce

Nedgang for fjerde år

Men der altså færre, som får denne sure oplevelse som familien på Sletten. I 2019 var 171 indbrud i Varde Kommune. Det er færre end i 2018, da der var 244 indbrud i private hjem.

I 2016 og 2017 var der endnu flere indbrud, 284 og 259, så 2019 var fjerde år i træk, hvor færre kom hjem til en meget træls oplevelse.

Det er Bo trygt-samabejdet, der har opgjort antallet af indbrud, som generelt er faldende i Danmark. Bo trygt arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Indbruddet på Sletten i Varde blev begået tirsdag mellem klokken 09.00 og klokken 18.15. Det blev anmeldt omkring klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce