Annonce
Aabenraa

Indbrudsbølge på brandstationer: Tror det er bestilt arbejde

Tyvene er målrettet gået efter udstyr til frigørelse af fastklemte ved trafikulykker. Foto: Brand & Redning Sønderjylland
Inden for en kort periode er brandstationer i Aabenraa og Tønder kommuner blevet ramt af en bølge af indbrud.
Annonce

Holbøl: Brand & Redning Sønderjylland er lige nu ramt af en indbrudsbølge i Aabenraa og Tønder kommuner, der indtil videre er gået ud over seks frivillige brandværn.

Det startede med flere indbrud på brandstationen i Holbøl, men nu har det bredt sig til andre brandstationer i de to kommuner, og tyvene er udelukkende gået efter udstyr til frigørelse af fastklemte ved trafikulykker.

- Tyverierne er udtryk for mangel på respekt for menneskeliv, og det kræver en vis kynisme at stjæle udstyr, som vi bruger til at redde menneskeliv, siger Torben Groos, der er operativ chef ved Brand & Redning Sønderjylland.

Det er brandstationerne i Holbøl, Bylderup-Bov, Hellevad, Stubbæk, Agerskov og Øster Højst, der har haft ubudne gæster, og den operative chef ved Brand & Redning Sønderjylland tror, at det er de samme personer, der står bag de forskellige indbrud.

- Jeg har en formodning om, at det er de samme, der står bag, og at det er bestilt arbejde. Det er noget meget specielt værktøj, og de ved tydeligvis, hvad de går efter, siger Torben Groos.

Annonce

Ikke færdige endnu

Brand & Redning Sønderjylland tror ikke, at gerningsmændene har været på spil for sidste gang.

- Jeg tror ikke på, at de er færdige endnu, og vi holder selvfølgelig ekstra øje med vores brandstationer den kommende tid, siger Torben Groos, der også har været i kontakt med andre regioner for at advare dem om, hvad der muligvis kan være i vente.


Jeg har en formodning om, at det er de samme, der står bag, og at det er bestilt arbejde.

Torben Groos, operativ chef ved Brand & Redning Sønderjylland


Torben Groos vil også gerne bede borgerne om hjælp til at få afsløret gerningsmændene.

- Skal hunden luftes, må man gerne lige runde den lokale brandstation, og alle observationer kan være interessante, siger han.

Den operative chef ved Brand & Redning Sønderjylland gør også opmærksom på, at hvis man har set noget, som måske kunne være interessant, eller har man andre oplysninger, så skal man kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på 1-1-4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce