Annonce
112

Indbrudsregn over parkeringsplads ved bowlingcenter: Tyven slog til midt i åbningstiden

Tyven slog til, mens det var mørk, men centeret stadig havde åbent. Det giver politiet lidt bedre muligheder i en efterforskning. Foto: Søren Gylling
En ukendt gerningsmand begik torsdag aften fem indbrud i biler, der holdt parkeret på parkeringspladsen ved Bowl N' Fun. Tyven slog til midt i åbningstiden, og det kan give politiet bedre muligheder i en efterforskning.

Kolding: Den mørke tid er over os, og det betyder, at indbrudstyvene har gode arbejdsbetingelser, når de kan foretage deres ugerninger i ly af mørket.

Det udnyttede en tyveknægt til at begå en række indbrud i biler, der holdt parkeret ved Bowl N' Fun torsdag først på aftenen. Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, oplyser, at der midt i bowlingcentrets åbningstid blev begået hele fem indbrud i biler, der holdt på parkeringspladsen.

Det præcise tidspunkt er ukendt, men vicepolitiinspektøren fortæller, at politiet har snævret tidspunktet ind til et sted mellem 17.50 og 19.50.

- Det er sjældent, at tyverier fra biler foregår på de her tidspunkter, og derfor giver det os mulighed bedre muligheder for at efterforske. Så hvis der er nogen, der har set det mindste, så må de gerne henvende sig til os, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

- Der er naturligvis stor sandsynlighed for, at det er samme gerningsmand, der står bag tyverierne, siger han.

Annonce

Gem dine ting

Finn Ellesgaard Nielsen fortæller, at alle fem biler på parkeringspladsen har fået knust en rude, og at der fra fire af dem er blevet stjålet tasker eller rygsække, hvori der lå en computer. Der blev intet stjålet fra den femte bil.

- Til en forebyggende oplysning vil jeg sige, at det er vigtigt, at der ikke ligger noget af værdi synligt fremme, som kan friste svage sjæle, siger vicepolitiinspektøren.

Foruden biltyverierne ved Bowl N' Fun blev der tidligere på dagen også begået et tyveri fra en bil, der holdt parkeret på Ny Vestergade. Her blev der ligeledes stjålet en taske med en computer, lige som bilen også fik knust en rude. Indbruddet i bilen skete mellem 13.30 og 14.30.

- Det kan sagtens være samme mand, men når det er sket et helt andet sted på et helt andet tidspunkt, kan vi ikke sige det med sikkerhed, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce