Annonce
112

Indbrudsregn over parkeringsplads ved bowlingcenter: Tyven slog til midt i åbningstiden

Tyven slog til, mens det var mørk, men centeret stadig havde åbent. Det giver politiet lidt bedre muligheder i en efterforskning. Foto: Søren Gylling
En ukendt gerningsmand begik torsdag aften fem indbrud i biler, der holdt parkeret på parkeringspladsen ved Bowl N' Fun. Tyven slog til midt i åbningstiden, og det kan give politiet bedre muligheder i en efterforskning.

Kolding: Den mørke tid er over os, og det betyder, at indbrudstyvene har gode arbejdsbetingelser, når de kan foretage deres ugerninger i ly af mørket.

Det udnyttede en tyveknægt til at begå en række indbrud i biler, der holdt parkeret ved Bowl N' Fun torsdag først på aftenen. Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, oplyser, at der midt i bowlingcentrets åbningstid blev begået hele fem indbrud i biler, der holdt på parkeringspladsen.

Det præcise tidspunkt er ukendt, men vicepolitiinspektøren fortæller, at politiet har snævret tidspunktet ind til et sted mellem 17.50 og 19.50.

- Det er sjældent, at tyverier fra biler foregår på de her tidspunkter, og derfor giver det os mulighed bedre muligheder for at efterforske. Så hvis der er nogen, der har set det mindste, så må de gerne henvende sig til os, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

- Der er naturligvis stor sandsynlighed for, at det er samme gerningsmand, der står bag tyverierne, siger han.

Annonce

Gem dine ting

Finn Ellesgaard Nielsen fortæller, at alle fem biler på parkeringspladsen har fået knust en rude, og at der fra fire af dem er blevet stjålet tasker eller rygsække, hvori der lå en computer. Der blev intet stjålet fra den femte bil.

- Til en forebyggende oplysning vil jeg sige, at det er vigtigt, at der ikke ligger noget af værdi synligt fremme, som kan friste svage sjæle, siger vicepolitiinspektøren.

Foruden biltyverierne ved Bowl N' Fun blev der tidligere på dagen også begået et tyveri fra en bil, der holdt parkeret på Ny Vestergade. Her blev der ligeledes stjålet en taske med en computer, lige som bilen også fik knust en rude. Indbruddet i bilen skete mellem 13.30 og 14.30.

- Det kan sagtens være samme mand, men når det er sket et helt andet sted på et helt andet tidspunkt, kan vi ikke sige det med sikkerhed, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce