Annonce
Tønder

Indbrudstyv vækkede hele gågaden: Stjal fire PH-lamper og ødelagde meget mere

Søndag tidlig morgen ved firetiden blev en stor butiksrude ind til Møbelhuset II i Vestergade smadret med en stor sten. Herefter forsvandt der fire PH-lamper. Foto: Martin Franciere
Tyve smadrede søndag morgen en butiksrude med en stor sten ind til Møbelhuset 2 i Vestergade. Efterfølgende forsynede to tyve sig med fire PH-lamper.
Annonce

TØNDER: Søndag morgen ved firetiden blev halvdelen af byen vækket med lyden af en stor sten, der blev banket ind i en stor facaderude til Møbelhuset 2 i Tønders Vestergade. Herefter forsynede to tyve sig med tilsammen fire PH-lamper, før de angiveligt forsvandt i stor hast i en lille sort bil -  måske en BMW 121.

- Bilen gassede op i Allégade og forsvandt den vej ud af byen, fortæller ejer af Møbelhuset, Anders Jacobsen, der med broren Bo Jacobsen siden 2013 har ejet forretningen, der sælger møbelklassikere designet af danske møbelarkitekter og -designere.

Annonce

Overvågning

Der findes overvågningsbilleder både fra Møbelhuset og fra de omkringliggende forretninger. Derfor ved Anders Jacobsen og politiet, at der var to gerningsmænd om indbruddet. Efter at have smadret ruden med den store sten, blev store glassplinter sparket ind med foden.


De har ikke været diskrete, hele gågaden har hørt det.

Anders Jacobsen, møbelhandler, Møbelhuset 2


- De har ikke været diskrete, hele gågaden har hørt det, siger Anders Jacobsen og beskriver den ene gerningsmand som klædt i en mørk dunjakke med hætten snøret godt til, hvide gummisko og grå joggingbukser.

- Hvis de vil ind, kommer de ind, erkender Anders Jacobsen og betegner de fire lamper som "ikke billige". De løber samlet set op i 50.000 kroner.

Værdien af de fire lamper er 50.000 kroner - skaderne løber op i et endnu større beløb, oplyser butikkens ejer, Anders Jacobsen. Foto: Martin Franciere

Men en ting er de stjålne effekter. Der er store skader på andre møbler, der var udstillet bag den smadrede rude.

- Hvis de bliver fanget, venter der dem en kæmpe erstatning. Den samlede regning løber op på den forkerte side af 150.000 kroner, konstaterer møbelhandleren.

Hos politiets Områdecenter Syd bekræfter Thomas Berg, at der har været indbrud i forretningen, og at der foreligger videoovervågning af hændelsen.

- Derfor ved vi også, at de var to om det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce