Annonce
Tønder

Indbrud i Toftlund Hallerne og friluftsbadet: Tyvene jagtede kontanter

Smadrede døre, låse og skabe var noget af det, der mødte halassistent Kjeld Olling og resten af holdet i Toftlund Hallerne tirsdag morgen. Her i friluftsbadet har man repareret de fleste skader, og man kan sagtens bade der igen. Foto: Niklas Majgaard
I Toftlund Hallerne er det dagen derpå og tid til oprydning, efter at ukendte gerningsmænd natten til tirsdag brød ind og smadrede en række døre i hallerne. De gik umiddelbart efter kontanter, men sporene er sparsomme.

TOFTLUND: Timingen er kedelig. Toftlund er i forvejen ramt af det, der efterhånden kan kaldes en hærværksbølge, og natten til tirsdag blev Toftlund Hallerne udsat for et indbrud, der har givet omfangsrige skader på friluftsbadet såvel som selve hallerne, hvor ukendte gerningsmænd tilsyneladende er gået målrettet efter kontanter.

Den seneste hændelse karakteriserer både Toftlund Hallerne og Syd- og Sønderjyllands Politi som indbrud. Syd- og Sønderjyllands Politi meddeler, at der blev slået alarm i friluftsbadet tirsdag morgen klokken 05.22.

Politikommissær Per Michael Knudsen fra Politiet i Tønder forklarer, at det er ordensmagtens teori, at man er gået efter pengene:

- Vi har ikke så meget overblik endnu, men det er vores vurdering, at de har begået indbruddet og er gået efter kontanter.

Det viste sig kort efter, at den ikke kun var gal i friluftsbadet. Også hallerne på den modsatte side af parkeringspladsen havde haft ubudne gæster, forklarer Jan Fogh, der er formand for Toftlund Hallerne. Han vurderer umiddelbart, at gerningsmændene er nogle andre end dem, der har begået hærværk rundt omkring i byen:

- Da politiet er der, finder vi ud af, at de også har været i hallen. Politiet karakteriserer det helt klart som indbrud, og det gør vi også. Vi tror bestemt ikke, at der er forbindelse mellem det her og det øvrige hærværk på blandt andet kunstgræsbanen. Det tror vi, fordi de har stjålet harddiskene, som fik vores videoovervågning til at køre. Så vi har ingen billeder, og det får mig til at tro, at de her folk har prøvet det før.

Annonce

- Det er klart, at det giver en frygtelig masse bøvl og prisen på at reparere det hele overstiger mange gange det, der er stjålet for. Vi har brugt rigtig mange penge, når det her er lavet.

Jan Fogh, formand for Toftlund Hallerne.

Ærgerlige penge

Dagen derpå er det først og fremmest ærgrelsen over ødelæggelserne, der fylder for Jan Fogh. Han forklarer, at dobbelt-indbruddet ikke umiddelbart kommer til at få konsekvenser for driften i Toftlund, men at det kommer til at koste en del timers arbejde og en del penge at udbedre de mange skader.

- Det betyder ikke umiddelbart noget for driften, for hallen er ferielukket, og friluftsbadet har vi allerede kunnet åbne i løbet af dagen i dag, siger han og fortsætter:

- Men det er klart, at det giver en frygtelig masse bøvl, og prisen på at reparere det hele overstiger mange gange det, der er stjålet for. Vi har brugt rigtig mange penge, når det her er lavet.

Men først og fremmest ærgrer Jan Fogh sig over, at indbruddet nok bliver endnu et kapitel om ballade i byen:

- En ting som er rigtig træls ved det her, er, at der i forvejen er en dårlig stemning omkring hærværk og ballade. Folk er trætte af, at det her sker i vores by, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce