Annonce
Tønder

Indbrud i Toftlund Hallerne og friluftsbadet: Tyvene jagtede kontanter

Smadrede døre, låse og skabe var noget af det, der mødte halassistent Kjeld Olling og resten af holdet i Toftlund Hallerne tirsdag morgen. Her i friluftsbadet har man repareret de fleste skader, og man kan sagtens bade der igen. Foto: Niklas Majgaard
I Toftlund Hallerne er det dagen derpå og tid til oprydning, efter at ukendte gerningsmænd natten til tirsdag brød ind og smadrede en række døre i hallerne. De gik umiddelbart efter kontanter, men sporene er sparsomme.

TOFTLUND: Timingen er kedelig. Toftlund er i forvejen ramt af det, der efterhånden kan kaldes en hærværksbølge, og natten til tirsdag blev Toftlund Hallerne udsat for et indbrud, der har givet omfangsrige skader på friluftsbadet såvel som selve hallerne, hvor ukendte gerningsmænd tilsyneladende er gået målrettet efter kontanter.

Den seneste hændelse karakteriserer både Toftlund Hallerne og Syd- og Sønderjyllands Politi som indbrud. Syd- og Sønderjyllands Politi meddeler, at der blev slået alarm i friluftsbadet tirsdag morgen klokken 05.22.

Politikommissær Per Michael Knudsen fra Politiet i Tønder forklarer, at det er ordensmagtens teori, at man er gået efter pengene:

- Vi har ikke så meget overblik endnu, men det er vores vurdering, at de har begået indbruddet og er gået efter kontanter.

Det viste sig kort efter, at den ikke kun var gal i friluftsbadet. Også hallerne på den modsatte side af parkeringspladsen havde haft ubudne gæster, forklarer Jan Fogh, der er formand for Toftlund Hallerne. Han vurderer umiddelbart, at gerningsmændene er nogle andre end dem, der har begået hærværk rundt omkring i byen:

- Da politiet er der, finder vi ud af, at de også har været i hallen. Politiet karakteriserer det helt klart som indbrud, og det gør vi også. Vi tror bestemt ikke, at der er forbindelse mellem det her og det øvrige hærværk på blandt andet kunstgræsbanen. Det tror vi, fordi de har stjålet harddiskene, som fik vores videoovervågning til at køre. Så vi har ingen billeder, og det får mig til at tro, at de her folk har prøvet det før.

Annonce

- Det er klart, at det giver en frygtelig masse bøvl og prisen på at reparere det hele overstiger mange gange det, der er stjålet for. Vi har brugt rigtig mange penge, når det her er lavet.

Jan Fogh, formand for Toftlund Hallerne.

Ærgerlige penge

Dagen derpå er det først og fremmest ærgrelsen over ødelæggelserne, der fylder for Jan Fogh. Han forklarer, at dobbelt-indbruddet ikke umiddelbart kommer til at få konsekvenser for driften i Toftlund, men at det kommer til at koste en del timers arbejde og en del penge at udbedre de mange skader.

- Det betyder ikke umiddelbart noget for driften, for hallen er ferielukket, og friluftsbadet har vi allerede kunnet åbne i løbet af dagen i dag, siger han og fortsætter:

- Men det er klart, at det giver en frygtelig masse bøvl, og prisen på at reparere det hele overstiger mange gange det, der er stjålet for. Vi har brugt rigtig mange penge, når det her er lavet.

Men først og fremmest ærgrer Jan Fogh sig over, at indbruddet nok bliver endnu et kapitel om ballade i byen:

- En ting som er rigtig træls ved det her, er, at der i forvejen er en dårlig stemning omkring hærværk og ballade. Folk er trætte af, at det her sker i vores by, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Sønderborg

Kommunaldirektør ville skjule oplysninger i forureningssag: Det får ingen konsekvenser

Kolding For abonnenter

Se hvad ny havneplan går ud på: Partier har alternativ havnevision klar efter et års hed debat

Annonce