x
Annonce
forside

Indbrudstyve kom ind igennem Dagli' Brugsens tag

Det er det her hul, som de ubudne gæster kom ind i butikken igennem. Foto: Dan Pedersen.

Ukendte gerningsmænd brød natten til onsdag ind i Dagli' Brugsen i Arrild. De havde medbragt værktøj og har skåret sig ind igennem butikkens tag.

Arrild: Politiet oplyser, at de natten til onsdag klokken 00.45 var ved Dagli' Brugsen i Arrild ferieby efter butikken havde haft besøg af ubudne gæster. Ukendte gerningsmænd havde skaffet sig adgang til forretningen på ulovlig vis ved at kravle op på butikkens tag og fjerne tagplader for til sidst at skære hul i loftet med værktøj.

Da gerningsmændene var i gang med at skaffe sig adgang til butikken, gik alarmen. Det gjorde, at politiet og butikkens personale hurtigt var til stede, men ikke hurtigt nok, for de udbudene gæster nåede at slippe væk inden politiet og personalet nåede frem. Til gengæld betød det, at tyvene ikke fik noget med sig.

- Alarmen gik, og det er der ingen tvivl om har forstyrret dem, siger en træt Dan Pedersen, der er brugsuddeler i Dagli' Brugsen. Han fik sin nattesøvn forstyret, da han måtte tage tage hen til butikken midt om natten.

Annonce

Ikke drengestreger

Gerningsmændene nåede som beskrevet ikke at få udbytte ud af deres anstrengelser, men Dan Pedersen synes, at tyvene virker ret professionelle i deres fremgangsmåde.

- Det er en ret kreativ måde, de er kommet ind i butikken på. De har haft specifikke værktøjer med, så det ligner ikke drengestreger, siger han.

Indbruddet har efterladt et stort hul i loftet i butikken, som Dan Pedersen forventer, at forsikringen betaler.

- Jeg har endnu ikke noget overblik over udgifterne til det her, men der er ingen tvivl om, at det kommer til at løbe op i mange penge, men heldigvis er butikken forsikret, afslutter Dan Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce