Annonce
Kolding

Indbrudstyve raserede kendt kirke: Det var et frygteligt syn

Dette syn mødte menighedskoordinator Daniel Klestrup Bjærge fredag morgen i Tyrstrup Kirke, efter at indbrudstyve torsdag aften har begået hærværk i kirken. Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge

Indbrudstyve har begået hærværk i Tyrstrup Kirke. - Jeg forstår ikke, hvordan nogen kan få sig selv til det, siger menighedskoordinator.

Christiansfeld: Det var et særdeles ubehageligt syn, der mødte Daniel Klestrup Bjærge fredag morgen, da han trådte ind i Tyrstrup Kirke ved Christiansfeld.

Han havde netop fået at vide, at der havde været indbrud i kirken aftenen forinden, men han var slet ikke forberedt på det syn, der ventede ham.

Dørkarme var smadret, gamle lysestager fra 1700-tallet lå smidt på gulvet, blomstervaser ligeså, og et nyt kors, som kirken har fået lavet, var også kastet på gulvet. Derudover var en gammel bibel fra 1876, som altid har ligget frit fremme på alteret, revet i stykker og smidt på gulvet, ligesom en brandslukker med vand var tømt ud over kirkegulvet.

- Det var et frygteligt syn, fortæller Daniel Klestrup Bjærge, der er menighedskoordinator.

Tyvene var brudt ind gennem døren til præsteværelset bag alteret og havde brudt et skab op og stjålet to bærbare computere og en pose bolsjer. Derudover var to indsamlingsbøsser brudt op.

- Men dem tømmer vi løbende, så der har højst været 20-30 kroner og et par euro i, siger Daniel Klestrup Bjærge.

En gammel bibel fra 1876 har hærværksmændene revet i stykker. Kirken håber, at en dygtig bogbinder kan redde bibelen, der har stor affektionsværdi og altid har ligget på alteret. Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge
Annonce

Klar til bryllup

Han er stærkt påvirket af hærværket mod kirken:

- Det er jo ikke blot min arbejdsplads. Det er jo en kirke, så det er lige, så det knuger og gør ondt helt inde i brystet. Jeg forstår ikke, hvordan nogen kan få sig selv til det. Der er ikke tegn på noget anti-kristent, så det er ren og skær hærværk, siger han.

Ifølge menighedskoordinatoren blev de to stjålne computere allerede fundet torsdag aften, hvor tyvene uvist af hvilken årsag, havde smidt dem i en hæk nær Christiansfeld Skole.

Ifølge Daniel Klestrup Bjærge var der flere steder i kirken blodspor fra indbrudstyvene, som må have skåret sig. Derfor sikrede politiet sig både dna-spor og fingeraftryk.

Kirken skulle ifølge Daniel Klestrup Bjærge være klar til brug allerede igen lørdag, hvor der skal holdes bryllup.

Disse lysestager, som hærværksmændene har kastet på gulvet, er fra 1700-tallet. Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge
Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge
Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge
Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge
Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge
Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge
Privatfoto: Daniel Klestrup Bjærge
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce