Annonce
112

Indbrudstyvene har haft travlt: Otte indbrud i weekenden

Arkivfoto: Palle Herløv

Kolding: Sidste weekend i efterårsferien bød på en række indbrud i Kolding Kommune. I alt blev der meldt om knuste ruder og opbrudte døre otte forskellige steder.

I Christiansfeld blev en dør til en autoforhandler på Haderslevvej brækket op søndag klokken 23.30. Et overvågningskamera har filmet gerningsmændene, der stjal noget slik fra stedet.

Mellem lørdag klokken 11 og søndag klokken 09.30 blev to ruder i en dør til et klubhus på Halvej i Christiansfeld knust. Tyvene har gennemrodet skabe og skuffer, og der er stjålet diverse drikkevare, oplyser vagthavende hos Sydøstjyllands Politi.

Natten til lørdag mellem 02.21 og 03.31 var der indbrud i et kontor på Sdr. Havnegade i Kolding. Der er blevet knust en rude i en glasdør, og gerningspersonen er kommet ind den vej. Det formodes, at der er blevet stjålet nogle stole, da der mangler nogle fra et fællesområde på kontoret.

Der var indbrud i en villa på Klintevej i Kolding mellem lørdag klokken 09.30 og søndag klokken 15.24. En rude i en terrassedør er blevet knust, og der er blevet stjålet en PlayStation fra stedet.

På Klintevej var der yderligere et indbrud i en villa. Lørdag mellem klokken 19.13 og 19.30 blev et vindue knust, og der er stjålet en bærbar computer.

Mellem midnat lørdag og søndag klokken 08.00 var der indbrud i en villa under renovering på Dyvekesvej i Kolding. En rude er blevet knust, og der er stjålet en masse værktøj. Herunder en boremaskine, vinkelsliber, skruemaskine, borhammer, bajonetsav og stiksav.

På Havnevej i Hejlsminde blev der søndag klokken 23.46 knust en rude til en dør i et selskabslokale. Der er umiddelbart ikke stjålet noget fra stedet, oplyser vagthavende hos Sydøstjyllands Politi.

I en villa på Ågade i Tved blev en rude i en terrassedør knust mellem lørdag klokken 12.00 og søndag klokken 14.00. Gerningsmanden har været inde i huset, men der er umiddelbart ikke blevet stjålet noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce