Annonce
Trekantområdet

Inden det er for sent: Venstre vil have stoffer og snus på skemaet i folkeskolen

Pernelle Jensen (V) vil gerne afsætte midler til oplysningskampagner omkring stimulanser fra snus til euforiserende stoffer, som børn og unge kan blive konfronteret med. Det skal ske allerede i grundskolen, mener hun. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Folkeskolerne skal have fokus på misbrugsmidler fra snus til euforiserende stoffer. Det skal indgå i den forebyggelsesindsats, som politikerne har afsat 1,4 mio. kroner til i 2020, mener Pernelle Jensen (V).

Fredericia: Både børn og forældre bør i løbet af grundskolen få indblik i de misbrugsfarer, der ligger og venter uden for skolegården. Det skal være en fast del af den forebyggelsesindsats, der tilbydes i Fredericia Kommune, mener Venstres Pernelle Jensen.

- Det er enormt vigtigt, at både børn og forældre får kendskab til problemstillingen. De er fint, hvis man informerer og drøfter alkohol, men euforiserende stoffer er mindst lige så vigtigt, siger Pernelle Jensen.

Hun reagerer på artiklen om, at man på Fjordbakkeskolen har slået hårdt ned på, at der angiveligt er forsøgt salg af snus og cigaretter i skoletiden.

- Det er fint, der bliver taget fat i det straks, men jeg kan også læse mig til, at man nu overvejer at tage temaet om stoffer og misbrug op med elever og forældre. Det skal de bestemt gøre, og jeg håber også, at kommunens andre skoler vil gøre det, siger Pernelle Jensen.

Annonce
Vi bruger mange penge på behandling, og kan vi forhindre misbrug ved at forebygge tidligere, så skal vi bare i gang.

Pernelle Jensen (V)

Forebyggelse på tværs

I det kommende budget for 2020 har kommunen afsat 1,4 mio. kroner til forebyggelsesindsats omkring unges misbrug.

- Kan man bruge de midler til at støtte skolerne i en oplysningskampagne?

- Det kunne i hvert fald være en del af den indsats, vi agter at gøre. Vi skal drøfte forebyggelsesindsatsen mellem uddannelsesudvalget, børne- og skoleudvalget og social- og beskæftigelsesudvalget, og jeg vil klart tale for, at vi sætter ind så tidligt som muligt, siger Pernelle Jensen.

Hun mener, at det er vigtigt at få drøftet temaet omkring stoffer, før børnene forlader folkeskolen og træder ind på ungdomsuddannelserne.

- Vi skal også være opmærksomme på ungdomsuddannelserne, men kan vi forhindre nogle i at ryge ud i misbrug inden, så bør vi gøre alt, hvad vi kan. Vi bruger mange penge på behandling, og kan vi forhindre misbrug ved at forebygge tidligere, så skal vi bare i gang, siger Pernelle Jensen.

Samarbejde i gang

Ungdomsuddannelserne har etableret et fælles udvalg af studievejledere, som har fokus på misbrug.

Arbejdet er lige sat i gang, men Pernelle Jensen forventer sig meget af det.

- De kommer rundt og ser, hvilke tilbud vi fra kommunens side kan spille ind med. Det gælder blandt andet Headspace. Det er et vigtigt samarbejde, men indsatsen skal gå på to ben. Det vil sige, at vi også skal ind med information og forebyggelse tidligt, siger Pernelle Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];